Főoldal > AKTUÁLIS > Fogyókúra karórával?

Fogyókúra karórával?

0

Írta:

Az Amerikai Elhízástudományi Társaság kongresszusán, San Diegóban több ezer résztvevő előtt ismertették a BodyMedia FIT rendszerrel kapott eredményeket. John Jakicic és munkatársai 51 elhízott vagy kövér nőt és férfit kezeltek többféle súlycsökkentő módszerrel.    A fogyókúra segítésére szerkesztett rendszer egy, a felkaron viselendő, széles karpánt, melyben lépésmérő és más, testmozgást érzékelő szenzor található, valamint méri a […]

Az Amerikai Elhízástudományi Társaság kongresszusán, San Diegóban több ezer résztvevő előtt ismertették a BodyMedia FIT rendszerrel kapott eredményeket. John Jakicic és munkatársai 51 elhízott vagy kövér nőt és férfit kezeltek többféle súlycsökkentő módszerrel.
   
A fogyókúra segítésére szerkesztett rendszer egy, a felkaron viselendő, széles karpánt, melyben lépésmérő és más, testmozgást érzékelő szenzor található, valamint méri a bőr hőmérsékletét és hőleadását is. Az elfogyasztott ételek kalóriaértékét, összetételét is azonnal kiszámolja, illetve folyamatosan megadja, mennyi kalóriát sikerült abból elégetni.
   
A gyártó cég hangsúlyozza, hogy naponta legfeljebb 23 órán át ajánlja a karpánt viselését, és ha valaki fémekre allergiás, az konzultáljon szakorvossal. A rendszer másik része ilyen szempontból egyszerűbb, mert akkora és olyan, mint egy karóra, de övre erősítve, vagy zsebben is hordható.
   
Aki ilyen szerkezetet visel, bármikor megnézheti, mennyi kalóriát vett magához, mennyit égetett, mennyit mozgott, hány lépést tett meg aznap vagy az előző két hétben, de azt is, hány percet töltött alvással. A számítógéphez kapcsolva grafikusan ábrázolja óránként a testmozgást, más szinnel a lassú tevékenységet és más szinnel a lendületes mozgást.
   
A vizsgálat résztvevőit három csoportra osztották. Egyik csoport tagjai részletes életmód-tanácsadásban részesültek, a másik csoportban lévők viselték a BodyMedia FIT szerkezetet, a többiek pedig életmódot is változtattak és használták az új műszert. A vizsgálati alanyok életkora 21-55 év volt.
   
Az utolsó csoportban lévők több, mint kétszer annyi kilót adtak le a féléves időszak alatt, mint a másik két csoport tagjai. A súlyvesztés átlagosan kilenc kiló volt, és a szakemberek igen fontosnak tartották megemlíteni, hogy ebből a csoportból egyetlen résztvevő sem morzsolódott le és nem fordult elő, hogy a kezdeti fogyás a program végére visszafordult volna.

Forrás: MTI

Az életmódváltás lehet egyszerű is! Próbáld ki!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X