Főoldal > AKTUÁLIS > Hangulatos koncertsorozat Budapest szívében – te se hagyd ki!

Hangulatos koncertsorozat Budapest szívében – te se hagyd ki!

0

Írta:

Budapest szívében, a Lánchíd szomszédságában található a kellemes hangulatú Creol Bar. A Szent István Bazilikához vezető impozáns sétáló utca Duna felőli oldalán fekvő szórakozóhely most igényes előzenei koncertek irányába nyitja meg kapuit. A koncertsorozatot október 20-án egy kitűnő magyar énekesnő estjével nyitják meg. Szalóki Ági ezen az esten két kitűnő jazz gitárossal, évek óta állandó zenésztársaival, Juhász […]

Budapest szívében, a Lánchíd szomszédságában található a kellemes hangulatú Creol Bar. A Szent István Bazilikához vezető impozáns sétáló utca Duna felőli oldalán fekvő szórakozóhely most igényes előzenei koncertek irányába nyitja meg kapuit.

A koncertsorozatot október 20-án egy kitűnő magyar énekesnő estjével nyitják meg.
Szalóki Ági ezen az esten két kitűnő jazz gitárossal, évek óta állandó zenésztársaival, Juhász Gáborral és Lamm Dáviddal énekel. Amolyan magyar fadoestre számíthat a közönség, intim hangvételű, melankolikus dalokra a falusi és a városi folklórból. Felcsendülnek Karády dalai, magyar és cigány népdalok, valamint hallható lesz egy összeállítás kortárs magyar költők verseiből.

Szalóki Ágira nem lehet semmilyen címkét ráragasztani. Énekelt dzsesszt, népzenét, Karády Katalin-dalokat, legutóbbi, Gingalló című albumát pedig az év gyereklemezének választották az idei Fonogram-díjátadón.

Budapesten született 1978-ban. Zenei tanulmányait 1985-ben kezdte, 1990-1996-ig Bodza Klára növendékeként tanult népi éneket. Érettségi után egy évig munkatársa volt a Pávai István – Kelemen László vezette, Utolsó óra elnevezésű népzenegyűjtő programnak. 17 évesen kezdett színpadon énekelni. Énekelt Kormos Attila zenekarában, az Ökrös együttesben, a Besh o drom-ban, a Makám együttesben és Szakcsi Lakatos Béla mellett. 2007-ben közös lemezt adott ki Bognár Szilviával és Herczku Ágnessel Szájról szájra címmel. Első szólólemeze, a Téli-nyári laboda 2004-ben jelent meg, ezt a  Hallgató című dzsessz album követte. 2006-ban adta ki a Cipity Lőrinc című gyereklemezt, 2008-ban pedig a Karády-dalokat tartalmazó A vágy muzsikált, tavaly pedig a Gingallót. 

További információ: www.creol.hu

Ismerd meg hazánk gyógynövénykincseit!

Élj hosszabb életet a szójától!

Játssz és nyerj wellness hétvégét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X