Főoldal > AKTUÁLIS > Hideg idő, száraz bőr – Így hidratáld belülről a bőrödet!

Hideg idő, száraz bőr – Így hidratáld belülről a bőrödet!

0

Írta:

Ám a bőrnek nem csak külső segítségre van szüksége; a testápoló krémek mellett elsősorban belülről kell hidratálni szervezetünket! Kánikulában kiemelten hangsúlyozzák a szakemberek, hogy fokozottan figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, ám más évszakokban szinte szó sem esik erről. Pedig hideg időben is roppant fontos, hogy a szervezet hidratált legyen, hiszen az emberi test mintegy 60%-a […]

Ám a bőrnek nem csak külső segítségre van szüksége; a testápoló krémek mellett elsősorban belülről kell hidratálni szervezetünket!

Kánikulában kiemelten hangsúlyozzák a szakemberek, hogy fokozottan figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, ám más évszakokban szinte szó sem esik erről. Pedig hideg időben is roppant fontos, hogy a szervezet hidratált legyen, hiszen az emberi test mintegy 60%-a víz.

shutterstock_46751164.jpg ()„A szűrt víz fogyasztása segít hidratálni a bőrsejteket, és nedvesen tartja a bőrfelületet, így megvédi a bőrt a kiszáradástól. Ezért a vízháztartás szabályzásához elengedhetetlen a tudatos és megfelelő mennyiségű tiszta szűrt víz fogyasztása! Szűrt víz előállításához nem kell többszázezres beruházás, néhány mozijegy árából már nagyon dekoratív, de elsősorban hasznos vízszűrő kancsót lehet vásárolni. Napi 2 liter tiszta víz fogyasztása elegendő a megfelelő hidratáláshoz, így sem a szervezetünket, sem pedig a bőrünket nem fenyegeti a kiszáradás veszélye” – mondja Kornis Anita, a Mosolygóvíz életvezetési tanácsadója.

Mindenkinek, de leginkább a hölgyeknek fontos az egészséges, szép bőr. A kenőcsök, krémek használata mellett nagyon kevesen figyelnek arra, hogy a bőr elsősorban a szervezetből „táplálkozik”, ezért sem mindegy, hogy milyen vizet fogyasztunk. Ha a szervezet belülről nincs hidratálva, akkor a külső beavatkozás, vagyis a krémek használata nem nyújt teljes megoldást a bőr kiszáradására.

Forrás: www.mosolygoviz.hu

Ismerd meg hazánk gyógynövénykincseit!

Élj hosszabb életet a szójától!

Játssz és nyerj wellness hétvégét!


További cikkeink a témában

levegő

Tisztább levegő otthon és a bolygón! (x)

Írta:
0

Mostanság egyre nagyobb hangsúly helyeződik a környezetvédelem fontosságára, hiszen mindennapi szokásainkkal – ha nem is vagyunk tudatában – befolyásolhatjuk Földünk sorsát. De miért ne döntenénk tudatosan? Miért ne választanánk olyan termékeket, amikről tudjuk, hogy jótékony hatással vannak környezetünkre? Az Aromax-szal most nem csak saját otthondról gondoskodhatsz, de a bolygó jövőjéről is.

Kövess Facebook-on!
X