Főoldal > AKTUÁLIS > Íme, Dukai Regina diéta – és szépségtitkai!

Íme, Dukai Regina diéta – és szépségtitkai!

0

Írta: and

Csak mértékkel Dukai Regina annak ellenére nem fogyókúrázik, hogy a modellszakma nehézségének egyértelműen a már-már kóros soványság elvárását tartja. Nem csodálja tehát, hogy rengeteg olyan lány van, aki anorexiás, nem eszik, fogyókúrázik, hiszen véleménye szerint ezt a képet látják a nemzetközi divatmagazinokban – de akár a hazai divatbemutatókon is. Legutóbb például saját divatbemutatóján is zavarban […]

Csak mértékkel

Dukai Regina annak ellenére nem fogyókúrázik, hogy a modellszakma nehézségének egyértelműen a már-már kóros soványság elvárását tartja. Nem csodálja tehát, hogy rengeteg olyan lány van, aki anorexiás, nem eszik, fogyókúrázik, hiszen véleménye szerint ezt a képet látják a nemzetközi divatmagazinokban – de akár a hazai divatbemutatókon is. Legutóbb például saját divatbemutatóján is zavarban érezte magát, annyira vékony modellek vették körül. „Mindenki azt mondja, hogy vékony vagyok. De nekem is vannak komplexusaim, én is úgy érzem, hogy a combom és fenekem például lehetne izmosabb és vékonyabb.” Nem ért egyet tehát azzal a modellszakmában bevett gyakorlattal, hogy ha valakire nem megy fel az XS-es nadrág, akkor az nem jó modellnek. „Szerencsére én már nem járok válogatásokra, de sok castingon vettem részt Milánóban, és mindig a leginkább gebe lány kapta meg a munkát. Nem mondom, hogy a lányok ezt kövessék, egyenek annyit, amennyi jól esik, de mértékkel, és kerüljék a sót” – tanácsolja a modell nőtársainak.

Dukai Regina éppen ezért egyáltalán nem diétázik és fogyókúrázik. Nagyon szeret enni, akár éjszaka is, és a kolbásztól a szalonnáig mindenféle finomságot szívesen fogyaszt. Szerinte ugyanis nem boldog ember az, aki nem tudja kiélvezni az étkezés örömeit, és sanyargatja magát. A titok csak annyi, hogy mindent mértékkel fogyasszunk. „Sokszor mondják, hogy annyit eszek, mint egy kismacska. Ez nem igaz, inkább csak sokszor keveset. Nem is tudok egyszerre sokat enni.” Ez alól csak a pattogatott kukorica a kivétel, a modell ugyanis nevetve vallja be, hogy abból bizony bármennyit képes megenni. 

dukaibelso.jpg ()Ha megfogadjuk Dukai Regina tanácsát, akkor nem kezdünk bele drasztikus fogyókúrába. Regina maga sem követ semmilyen diétás módszert: „amit megkívánok, azt szoktam enni”. Fontosnak tartja azonban a főtt ételek rendszeres, napi fogyasztását. Erre remek megoldásnak tartja a házhozszállítást – ő személy szerint Rubint Réka ételeire esküszik.

Power Plate

Természetesen a sport sem maradhat ki egy modell életéből, így Dukai Regina is rendszeresen jár edzőtermi, súlyzós edzésekre. Emellett az utóbbi időben fedezte fel a Power Plate edzést, melyet elsősorban azoknak ajánl, akiknek problémát jelent a sportolásra fordított idő megtalálása. A félórás edzés ugyanis még a legzsúfoltabb napirendbe is könnyedén beiktatható, ugyanakkor Regina szerint annyira hatásos, hogy az izomláztól saját bevallása szerint másnap a lépcsőn se tud lemenni. „Én erre esküszöm most, ahogyan Zimány Linda is” – árulja el a modell, aki hasonlóan hasznosnak tartja azt is, ha egy jó kis DVD-re otthon tornázunk reggelente. Egy dolog betartása azonban Regina számára meglehetősen nehéz – a napi ajánlott folyadék bevitele, melyet elsősorban édesanyja tanácsol a számára. „Most ezen vagyok. Próbálok minél több folyadékot bevinni, hiszen hosszútávon mindenképpen megéri.”

Szépségápolás

Regina szerint a szépségápolás leggyakrabban elkövetett hibája a lefekvés előtt nem megfelelően megtisztított bőr. Szerinte ugyanis a legfontosabb, hogy az utolsó kis sminkmaradványtól is megtisztítsuk arcunkat és szemünket, hiszen ez előbb vagy utóbb a pórusok eltömődéséhez, a szempillák letöredezéséhez vezet. „Én minden reggel és este arckrémet használok, és alaposan megtisztítom a bőrömet. Rengeteg féle krémem van otthon, imádom kenni magam.” Ugyanakkor a hangsúly nem a krémek márkáján és árán van. Regina a legnagyobb luxusmárkák termékeitől kezdve mindenféle krémet kipróbált már, leginkább bevált testápolóját mégis az olcsó, elérhető kategóriában találta meg.

A szemek ápolása különösen hangsúlyos szerepet tölt be Regina szépségápolásában. „Gyakran duzzadt a szemem, egyrészt, mert örököltem, másrészt mert nagyon kevés folyadékot iszom, és ez így mutatkozik meg. Sokszor meg is kérdezik, hogy mi bajom van, be van gyulladva? Nem, én ilyen típus vagyok” – árulja el a modell. És hogy milyen megoldást javasol a problémára? A mindenki által jól ismert és bevált módszert: az uborkát és a krumplit, melyek köztudottan hatásosan szívják le a duzzanatot.

Ahogyan Regina példája is mutatja, a modelleknek is meg kell dolgozni a szépségért és a tökéletes alakért, kellő kitartással és módszerekkel azonban ez bárki számára megvalósítható lehet.

Ismerd meg hazánk gyógynövénykincseit!

Élj hosszabb életet a szójától!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X