Főoldal > AKTUÁLIS > Az illatkristályok segíthetik a fogyást!

Az illatkristályok segíthetik a fogyást!

0

Írta:

A hat hónapig tartó tanulmányban résztvevő 1400 elhízott önkéntes átlagosan 12,7 kilogrammot fogyott. A mostanit követi hamarosan egy öt évre tervezett követéses vizsgálat, amelybe 1000 embert vonnak be. Ha az új típusú illatkristályokat az ételre szórjuk, azok aromája elég ahhoz, hogy agyunkkal akár pár falat után elhitesse, hogy elteltünk. A fogyást segítő kristályok több mesterséges […]

A hat hónapig tartó tanulmányban résztvevő 1400 elhízott önkéntes átlagosan 12,7 kilogrammot fogyott. A mostanit követi hamarosan egy öt évre tervezett követéses vizsgálat, amelybe 1000 embert vonnak be.

Ha az új típusú illatkristályokat az ételre szórjuk, azok aromája elég ahhoz, hogy agyunkkal akár pár falat után elhitesse, hogy elteltünk. A fogyást segítő kristályok több mesterséges illattal készülnek, így sajt-, torma- vagy éppen kávéillattal is kaphatók lesznek jövőre Nagy-Britanniában.

Alan Hirsch neurológus, a kristályok kifejlesztője szerint az ételek szájban érzett ízét akár 90 százalékban is az illatuk okozza, így az illatokkal való eltelés azt az üzenetet juttatja el az agyhoz, hogy gyomrunk telítődött.

Az Egyesült Államokban már forgalmazott Sensa szemcséket hamarosan több más országban, így Kanadában, Mexikóban és Németországban is árulják majd.

Dominic Dwyer, a Cardiffi Egyetem neuropszichológusa azonban arra figyelmeztet, hogy egy illat, amelytől összefut a nyál a szájban, éppenséggel több evésre is késztethet, ezért a kristály óvatos használatára int.

Forrás: MTI

Ismerd meg hazánk gyógynövénykincseit!

Élj hosszabb életet a szójától!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X