Főoldal > AKTUÁLIS > Így hangolódj rá a karácsonyra!

Így hangolódj rá a karácsonyra!

0

Írta:

Olvass tovább! Így fuss hidegben! Bizarr diéták – vajon működnek? Gyógyulni szeretnél? A könyv segíthet! Ilyenek a magyarok az ágyban Így marad csúcsformában Ronaldo kedvese Egy ideális világban a karácsony előtti heteket azzal töltjük, hogy megpróbáljuk lelassítani a rohanó hétköznapokat, hogy ráhangolódjunk az ünnepre. Ünneplőbe öltöztetjük az otthonunkat és karácsonyi vásárokban sétálgatunk forralt bort kortyolva, […]

Egy ideális világban a karácsony előtti heteket azzal töltjük, hogy megpróbáljuk lelassítani a rohanó hétköznapokat, hogy ráhangolódjunk az ünnepre. Ünneplőbe öltöztetjük az otthonunkat és karácsonyi vásárokban sétálgatunk forralt bort kortyolva, miközben azt tervezgetjük, kit mivel lepünk meg az idei évben. A valóság azonban más.

Sajnos a legtöbb munkahelyen épp a karácsony előtti időszak a nagy hajtás, a határidős munkák és a túlórázások ideje, hiszen mindenki igyekszik befejezni az éppen aktuális feladatát még az ünnepek kezdete előtt. Míg mások a havazásról és a karácsonyfadíszek idei divatszíneiről beszélgetnek, te ki sem látszol a munkából, örülsz, ha Szentestére mindennel végzel és még a vacsora is elkészül, de az ünnepi hangulatról már megint lemaradtál.

Pedig nem kell így lennie! Van néhány tippünk, amikkel karácsonyi hangulatba hozhatod magad anélkül, hogy órákat pepecselnél a karácsonyi dekorációval, vagy egész nap a várost járnád a különleges kellékekért. Egy íz, egy illat, egy dallam sokszor többet jelent. Ezek az apróságok mindössze egy-egy percet vesznek el a napodból, mégis újra úgy fogod várni a karácsonyt, mint gyerekkorodban. Persze, csak ha nyitott vagy a karácsonyi varázslatra.

karhang2.jpg ()Illatozó otthon vár

A téli időszakban nem árt, ha ügyelsz a vitaminbeviteledre. Egyél meg a reggeli mellé egy narancsot, vagy facsarj egy citromot a teádba. Még mielőtt azonban megpucolnád, vagy felvágnád a téli gyümölcsöket, szelj le belőlük két-három vékony szeletet és fektesd őket a fűtőtestre. A szegfűvel tűzdelt alma elkészítése sem egy bonyolult dolog, de ez még annál is kevesebb időt igényel. Mire hazaérsz a munkából, ünnepi, illatozó otthon vár majd.

Egy korty karácsony

Szinte minden teakészítő piacra dob ilyenkor egy téli teavariációt. Ha legközelebb boltba mész, válassz egy neked szimpatikust – a mi kedvencünk egy fahéjas-szilvás csoda. Ha a megszokott teád helyett egy téli fűszerezésűt főzöl magadnak, a csészéből gőzölgő illatok és a forró ital ízei garantáltan eszedbe juttatják majd a legszebb karácsonyok emlékét, és alig várod, hogy idén is eljöjjön az év legszebb éjszakája.

Napközben is gondolj rá

Mivel a napod jelentős részét a munkahelyeden töltöd, nem árt, ha ide is megpróbálsz becsempészni egy kis karácsonyi hangulatot. Nem kell egy egész adventi koszorút tartanod az íróasztalodon, de ilyenkor szinte bárhonnan beszerezhetsz egy apró fenyőgallyat – utcai árustól, virágboltban, ha máshogy nem, akkor munkába menet törj le egy kis gallyat a parkban. Tűzd az ágat az asztali tolltartódba, és ha találsz otthon egy kisebb méretű gömbdíszt, azt is ráakaszthatod. Nem csak finom fenyőillattal vár majd reggelente, de ahányszor csak ránézel nap közben, tudni fogod, hogy egy különleges nap közeledik.

Ünnepi dallamok

Kétségtelen, hogy zenét hallgatni a legjobb egy pokróc alatt, a puha kanapén ülve, egy csésze forró teát, vagy egy pohár jó bort kortyolgatva. Ha erre nincs időd, akkor se mondj le a karácsonyi dalokról. Zenét hallgatni mosogatás, vasalás vagy vacsorakészítés közben is lehet, de vannak, akiket munkavégzés közben sem zavar. Ha nincs karácsonyi lemezed, akkor csak kapcsold be a rádiót, ilyenkor már ott is szinte csak karácsonyi dalokat játszanak. Észre sem veszed majd, és már a villamoson is ezt dúdolod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X