Főoldal > AKTUÁLIS > Ilyen kenyeret válassz az ünnepi menühöz!

Ilyen kenyeret válassz az ünnepi menühöz!

0

Írta:

A hazai ünnepi menü elmaradhatatlan részét képezi a halászlé, a libamáj és a rántott ponty. Ki ne csábulna el a Olvass tovább! A legjobb ajándéktippek fiútestvérnek Így kerüld el a karácsonyi idegbajt Hozd ki a legtöbbet a napodból! Védd a kezed a legjobb krémekkel Nézd meg a Karácsony rovatunkat forró zsírban sült libamáj kellemes illatára, […]

A hazai ünnepi menü elmaradhatatlan részét képezi a halászlé, a libamáj és a rántott ponty. Ki ne csábulna el a

forró zsírban sült libamáj kellemes illatára, amit már nagymamáink is készítettek? Ilyen hagyományos magyar ételhez tradicionális magyar kovászos fehérkenyér dukál. Illatos, finom, ropogó héjú, puha fehér kenyér.

A rántott ponty tökéletes társa lehet a kukoricás kenyér, ami roppanós héjával és a rászórt kukoricadarával kiemeli a ponty ízét. Nem ünnep az ünnep halászlé nélkül sem, amihez a legjobb párosítás a burgonyás kenyér, mert ez, köszönhetően a nedves állagának, segíthet a szálka okozta baleseteknél.

Egyre több olyan ínyenc háziasszony van, akik valami új és különleges menüre vágynak karácsonykor, hogy elkápráztassák a vacsorára érkező rokonokat és barátokat. Ők tálalhatnak kaviárt rozskenyérrel, amiből különleges aromájú pirítós kenyeret lehet készíteni. Ennek a szenvedélyünknek az ünnep elmúltával is hódolhatunk a reggeli kávénk vagy teánk mellé.

shutterstock_66185656.jpg ()Az ínyencek egyik kedvenc karácsonyi ételévé válhat a különlegességnek számító lazac, amit ha diós kenyérrel párosítunk, sokkal jobban érvényesül a lazac íze. A rákkoktél egy másik finom csemege, aminek jellegzetes ízét legjobban az olajos magokkal borított magvas kenyér emeli ki.

Ne feledkezzünk meg az est édes fénypontjáról sem, a mákos gubáról, aminek az elkészítését a gubarúd könnyíti meg. Ennek hosszúkás formája egyszerűbbé teszi a guba egyforma részekre való feldarabolását és könnyen magába szívja a tejet. Ha ilyet nem találunk, vehetünk helyette hagyományos vajjal és tejjel készült „igazi” kiflit.

Legyünk igényesek a kenyérválasztásunkban is, hogy a karácsonyi menü valóban méltó lehessen az ünnephez.

Forrás: Magyar Pékszövetség


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X