Főoldal > AKTUÁLIS > 5 faktoros diétával marad vékony a Pletykafészek sztárja

5 faktoros diétával marad vékony a Pletykafészek sztárja

diétaedzésétrendgyakorlat
0

Írta: and

Ha Eva Mendes, Rachel Weisz, Katherine Heigl vagy Milla Jovovich nevét hallod, talán neked sem csak Hollywood ugrik be, hanem az is, hogy mindannyian az 5 faktoros diéta követői. Hozzájuk csatlakozott néhány éve – mind ismertségben, mind ezt a diétát illetően – a Pletykafészek című sorozat sztárja, Leighton Meester. A Blair Waldorfot alakító 24 éves […]

leighton2.jpg ()Ha Eva Mendes, Rachel Weisz, Katherine Heigl vagy Milla Jovovich nevét hallod, talán neked sem csak Hollywood ugrik be, hanem az is, hogy mindannyian az 5 faktoros diéta követői. Hozzájuk csatlakozott néhány éve – mind ismertségben, mind ezt a diétát illetően – a Pletykafészek című sorozat sztárja, Leighton Meester.

A Blair Waldorfot alakító 24 éves színésznő számára is azért lehet vonzó ez az étrend, mert nem kell koplalnia: a napi ötszöri étkezés során minden szükséges tápanyagot bejuttathat a szervezetébe. Így eleget fogyaszt fehérjékből, rostokból és vízből, viszont szénhidrátokból és zsírból csak keveset.

A fiatal híresség korábban a makrobiotikus diétát is kipróbálta, amit Gwyneth Paltrow is jó ideig követett. Ennek az a lényege, hogy főként az adott éghajlaton megtalálható, szezonális ételeket fogyaszthat a diétázó, és mellőzni kényszerül a tejtermékeket, a húsféléket, a tartósított ételeket és a cukrot.

Így Leighton is jó ideig teljes kiőrlésű gabonaféléket, barna rizst, nyers és főtt zöldségeket és gyümölcsöket, halat, tofut, diót és mogyoróféléket evett, az italok közül pedig az alkoholmentes verziókat választotta.

A fiatal színésznő manapság az 5 faktoros diétához tartozó edzésprogramot követi, aminek értelmében a hét öt napján legalább 25 percet mozog. Személyi edzője nemrég elárulta, hogy nemcsak a mozgást, hanem a relaxálást is beépítik Leighton edzésprogramjába: a színésznő 5 perces meditációval engedi el a stresszt, és így őrzi meg azt a sok energiát, amit az edzés során kap.

Leighton általában kardio gyakorlatokat végez, például kocog, fut, vagy ellipszistrénerre pattan. Ezt erősítő tréning követi, melynek során elsősorban combjait és fenekét formálja, például guggolással vagy a kitöréssel. Emellett a jóga és a Pilates lelkes híve.

A színésznő régebben alkalmanként egyórányi kardio edzéssel tartotta magát formában: 20-20 percenként váltogatta a görkorizást, a biciklizést és a futást. Ezt hetente többször ismételte, amikor úgy érezte, hogy ráfér a mozgás.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X