Főoldal > AKTUÁLIS > Így gyúrta álomszépre testét a szexi Hugh Jackman!

Így gyúrta álomszépre testét a szexi Hugh Jackman!

diétaedzésfelkészülésszínésztestépítés
0

Írta: and

Hugh Jackman számára nem volt egyszerű feladat, hogy az X-Men kezdetek: Farkas című mozira gyönyörű izmokat építsen magára, ugyanis a 189 cm magas filmsztárt vékony alkattal áldotta meg a természet. Ám elképesztő elszántsággal, szorgalommal és odafigyeléssel olyan lett a teste, amit nemcsak a nők, hanem bizony a férfiak is megbámulnak. A színész a fantasztikus izmok […]

Hugh Jackman számára nem volt egyszerű feladat, hogy az X-Men kezdetek: Farkas című mozira gyönyörű izmokat építsen magára, ugyanis a 189 cm magas filmsztárt vékony alkattal áldotta meg a természet. Ám elképesztő elszántsággal, szorgalommal és odafigyeléssel olyan lett a teste, amit nemcsak a nők, hanem bizony a férfiak is megbámulnak.

profimedia-0085808376.jpg ()A színész a fantasztikus izmok elérése érdekében étrendjén és napirendjén is változtatott. Rengeteg zöldséget és proteint fogyasztott, naponta legalább hat alkalommal evett, mindig kis adagokat, és 1000 kalóriával növelte meg addigi napi kalóriafogyasztását.

Ezen kívül minden reggel 4-kor kelt, hogy első étkezését, egy adag tojásfehérjét elfogyaszthassa, amit három óránként ismételt. Arra is ügyelt, hogy délutánonként már ne egyen szénhidrátot, ehelyett inkább zöldséget, halat és sovány húsokat fogyasztott. A diéta részeként sok borsmenta teát és vizet fogyasztott.

Az edzést már hónapokkal a forgatás előtt el kellett kezdenie: személyi edzőjével elsősorban súlyemelő gyakorlatokat végeztek. Eleinte az izomépítés volt a fontos számukra, amit a gyakorlatok tempójának változtatásával értek el. A színész többnyire lassan emelte a súlyokat, és gyorsan engedte le őket.

A második fázisban nehezebb súlyokkal edzettek: itt a súly nagysága számított igazán, nem pedig a tempó. Az egyes fázisok 6-12 hétig tartottak, attól függően, hogy a kívánt eredményeket elérték-e, majd ismétlés következett.

Hugh Jackman az edzések során egy vagy két órán keresztül emelgette a súlyokat az edzőteremben, a hét öt napján. A felkészülés utolsó időszakában pedig váltogatta az edzésmódokat: ha egyik nap súlyemelés volt a program, a következőn futni ment, jógázott, pilates – vagy nyújtógyakorlatokat végzett, majd másnap ismét súlyemelés következett.  

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X