Főoldal > AKTUÁLIS > Tudj meg mindent az emberi kapcsolatokról!

Tudj meg mindent az emberi kapcsolatokról!

kapcsolatkönyvajánlóolvasmányviszony
0

Írta:

 Dalma Heyn: A vágy csendje A férjes asszonyok hallgatásának is van tartalma. Súlyos csend nehezedik a házasságra és mindenekelőtt magára a feleségre, aki éjt nappallá téve fáradozik azon, hogy minél tökéletesebben megváltoztassa személyiségét, meg akarván felelni egy ideálnak, amely a régmúlt időket idézi, és amely tiszta formájában valószínűleg soha nem is létezett.  Egy acélketrec foglyaként […]

 Dalma Heyn: A vágy csendje

A férjes asszonyok hallgatásának is van tartalma. Súlyos csend nehezedik a házasságra és mindenekelőtt magára a feleségre, aki éjt nappallá téve fáradozik azon, hogy minél tökéletesebben megváltoztassa személyiségét, meg akarván felelni egy ideálnak, amely a régmúlt időket idézi, és amely tiszta formájában valószínűleg soha nem is létezett.

 konyv2.jpg ()Egy acélketrec foglyaként mosolyog, selypeg, boldog és jóságos, és közben már régen elveszítette önmagát. Aztán feltűnik egy idegen férfi, aki lehet, hogy a férj közelében sem érhet, mindössze őszinte és nyílt, meg akarja őt kapni, úgy ahogy van, teljes valójában, színjáték nélkül. A házasságtörés nyélbe üttetett, és a nő ámulva veszi észre, hogy az idegen hálószobák rejtekében, a csak őrá kíváncsi férfi mellett mintha újra testet öltene az a régi, csillogó szemű fiatal lány, akit – hitte ő – már mindenki elfeledett.

Háttér Kiadó, 1998 Ft 

 konyv3.jpg ()

 

 

Gary Chapman: Változzunk együtt!

Dr. Gary Chapman, a kapcsolatok ismert szakértője egyszerű, hatásos megközelítést javasol a párkapcsolatban élők közös változására. A három lépésből álló program konfliktus, küzdelem és manipuláció nélkül teremt lehetőséget arra, hogy a pár együtt-fejlődése a kölcsönös szeretet és tisztelet jegyében történjen.

Harmat Kiadó, 2200 Ft

 konyv4.jpg ()

G. Chapman – J. Thomas: Ha nem elég a sajnálom – A bocsánatkérés 5 nyelve

Gary Chapman és Jennifer Thomas több száz emberrel, egyedülállókkal és házasokkal találkozott tanácsadói munkája során. Közös kutatásuk eredményeként a szeretetnyelvekhez hasonlóan leírták a bocsánatkérés formáit, azaz „nyelveit” is. A bocsánatkérés öt nyelve: • FÁJDALMUNK KIFEJEZÉSE: „Sajnálom.” • A FELELŐSSÉG VÁLLALÁSA: „Hibáztam.” • KÁRPÓTLÁS: „Mivel tehetném jóvá a történteket?” • ŐSZINTE MEGBÁNÁS: „Ígérem, nem fordul elő többé!” • A MEGBOCSÁTÁS KÉRÉSE: „Meg tudnál bocsátani?” Könyvükben bemutatják ezeket a bocsánatkérő nyelveket, számos példával illusztrálják, hogyan lehet őket egy családi, baráti vagy üzleti kapcsolat rendezésében használni, körüljárják a megbocsátást érintő lélektani kérdéseket, motivációkat és gátakat.

Harmat Kiadó, 2200 Ft



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X