Főoldal > AKTUÁLIS > Bob Marley lánya tervezi a jamaicai csapat Puma sportruházatát

Bob Marley lánya tervezi a jamaicai csapat Puma sportruházatát

atlétikacsapatjamaicaolimpiasportruházattervező
0

Írta:

A sportlifestyle márka, a PUMA bejelentette, hogy Cedella Marley designer, a jamaicai reggae ikon lánya fogja tervezni a jamaicai atlétikacsapat verseny- és díjátadón viselendő szerelését a 2012-es londoni olimpiai játékokra. A dizájnt az egész női és férfi olimpiai csapat fogja viselni, a háromszoros olimpiai aranyérmessel, a leggyorsabb férfivel és egyben a PUMA atlétájával, Usain ‘Villám’ […]

A sportlifestyle márka, a PUMA bejelentette, hogy Cedella Marley designer, a jamaicai reggae ikon lánya fogja tervezni a jamaicai atlétikacsapat verseny- és díjátadón viselendő szerelését a 2012-es londoni olimpiai játékokra. A dizájnt az egész női és férfi olimpiai csapat fogja viselni, a háromszoros olimpiai aranyérmessel, a leggyorsabb férfivel és egyben a PUMA atlétájával, Usain ‘Villám’ Bolttal együtt. A PUMA partneri kapcsolata Marleyval, a jamaicai dinasztia legidősebb lányával megerősíti a márka régi keletű kapcsolatát a karibi nemzettel, annak gazdag kulturális örökségével, globális zenei ismertségével és páratlan odaadásával az atlétika iránt.

„Megtiszteltetés, hogy én tervezhetem hazám mezét” – mondta Cedella Marley. – „Még azt sem mondhatom, hogy ez egy valóra vált álom, mert soha nem is mertem volna róla álmodni. Középiskolában atletizáltam és a mai napig is a jamaicai atlétikacsapat nagy rajongója vagyok, így az a tény, hogy én tervezhetem az olimpikonok mezét, teljességgel hihetetlen. Nagyra becsülöm, amit a PUMA az elmúlt évek során Jamaicában tett és a Marley család is ugyanezt az „adj vissza” filozófiát vallja. Azt hiszem, ez a partnerség legendás lesz.”

A PUMA sportos vonalát megőrizve a kollekció magas színvonalú technológiát, anyagokat és formákat ötvöz, hogy az atléták teljesítményét maximumra fokozza. Az ihletet a jamaicai élénk színekből és mintákból, valamint afrikai gyökereiből merítette, így Cedella Marley egyedi tervezésére biztosan felfigyel majd a világ 2012 nyarán.  
„Nem tudnék Cedella-nál jobb személyt elképzelni, aki az olimpiai mezünket megtervezhetné” – mondta Usain Bolt. „A PUMA jól választott, hogy egy legendás jamaicait szerződtetett. Ő egy fantasztikus tervező és magában hordozza nemzetünk karakterét a Marley családon keresztül. Nagyon megtisztelő és inspiráló lesz Londonban futni úgy, hogy mindez az energia körbevesz.”

A PUMA olimpiai felszerelését követi majd egy lifestyle ruházati kollekció is, amely az összes PUMA üzletben elérhető lesz. Egy limitált kollekció 2011 augusztusában kerül piacra, az IAAF 2011-es, Koreában megrendezésre kerülő világbajnokságának idejére.

„Most egy nagyon alapos folyamatot fogunk végigvinni, anyagválasztás és dizájn terén, hogy biztosak lehessünk benne, hogy – különösképpen a versenyfelszerelés – megfelel Jamaica világszínvonalú sportolóinak” – folytatta Marley. „Meg kell felelniük minden tekintetben, úgy kell passzolniuk, mintha a testükhöz tartozna. Végül is nem szeretnék én lenni a felelős azért, mert Bolt nem az első helyen végez.”

“Az, hogy Cedella-val és a Marley családdal kerültünk partnerségbe, egy tökéletes választás a márkánk számára” – mondta Antonio Bertone, a PUMA marketingigazgatója. „Ő megtestesíti az életigenlő, nyugodt jamaicai természetet, és eredetiséget visz majd a kollekcióba, amit az egész világ láthat Londonban 2012-ben.”

Cedella Marley az időben fogott ruhatervezésbe, amikor Ziggy Marleyval és a Melody Makers-szel járt világkörüli turnén. Ebben családi zenekarban testvérei játszanak. 2001-ben indult divatmárkája, a Catch A Fire, amelyet édesapjának első albuma után nevezett el, bohém stílust élénk színekkel és mintákkal ötvöz. A kollekcióit az egész USA-ban lehet kapni, kiemelt üzletekben.  A divattervezés mellett Marley gyermekkönyveket is ír és a Tuff Gong International vezérigazgatója – ez az a kiadó, amelyet édesapja, Bob Marley alapított 1965-ben. Ugyancsak ő a Marley and Company vezetője, amely Bob vizuális és zenei jogait menedzseli és a The House of Marley konglomerátumot is irányítja. Egész életét mások szolgálatának szentelte, Marley jelenleg a The Bob Marley Foundation és a 1Love.org munkáját kíséri figyelemmel, amely alapítványok szépen illenek a PUMA által vallott „adj vissza” filozófiájába.

A PUMA befektetése a jamaicai atlétikasportban széleskörű, Usain Bolt az egyik legismertebb nagykövete. 2002 óta a PUMA szponzorálja a jamaicai amatőr atlétikai szövetséget (Jamaican Amateur Athletic Association (JAAA), amely a jamaicai atlétika legfelsőbb szervezete, valamint a jamaicai olimpiai bizottságot. Ezen túl a PUMA segíti a fiatal tehetségek felemelkedését támogatásával, amelyet 7 középiskolai atlétikai programon keresztül biztosít. Ez az a partnerség, amely a támogatja az évente megrendezett ISSA Boys & Girls Track and Field Championships, fiúk és lányok számára megrendezett versenysorozatot, amelyet csak “The Champs”-ként ismernek, és ami a legismertebb és legnépszerűbb sportesemény Jamaicában, ahol a világhírű sprinterek sora kezdte pályafutását. A PUMA a versenysorozat előtti válogatókon is részt vesz támogatóként, köztük a Gibson Relays (Gibson Váltóverseny) és más meghívásos viadalokon is. A középiskola világán túl a PUMA a fő szponzora a Reggae Marathon-nak, amely minden decemberben megrendezésre kerül Jamaicában és rengeteg futót vonz szerte a világban.

A világ figyelni fogja Usain Boltot Londonban 2012-ben, hogy láthassa, sikerül-e megdöntenie saját rekordját 100 méteren és a 200-as váltóban, ahol Cedella Marley egyedi tervezését fogja viselni. A most 24 éves Bolt a világ legtehetségesebb atlétái közé emelkedett, három olimpiai aranyat nyert a 2008-as pekingi olimpiai játékokon és két világrekordot döntött, 100 méteren (9:58) és 200 méteren (19:19) a berlini világbajnokságon 2009-ben. A PUMA, csakúgy, mint a többi Bolt rajongó, úgy hiszi, a java még hátravan.

Forrás: PUMA


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X