Főoldal > AKTUÁLIS > Szuper újdonságok a zenei piacon

Szuper újdonságok a zenei piacon

ajánlólemezújdonságzene
0

Írta:

Queen: Greatest Hits A világ egyik legmeghatározóbb zenekara, az egykoron Freddie Mercury vezette Queen teljes életművével csatlakozott a Universal Music nemzetközi csapatához, aminek eredményeként már elérhetők új köntösükben a Queen „Greatest Hits” és „Greatest Hits II” című zseniális válogatáslemezei, az év folyamán pedig a kiadó 40 újrakevert kiadványt jelentet meg a legendás négyes bemutatkozásának 40. […]

febrzene2.jpg ()Queen: Greatest Hits

A világ egyik legmeghatározóbb zenekara, az egykoron Freddie Mercury vezette Queen teljes életművével csatlakozott a Universal Music nemzetközi csapatához, aminek eredményeként már elérhetők új köntösükben a Queen „Greatest Hits” és „Greatest Hits II” című zseniális válogatáslemezei, az év folyamán pedig a kiadó 40 újrakevert kiadványt jelentet meg a legendás négyes bemutatkozásának 40. évfordulójára.

A Queen 1971-ben robbant be a köztudatba, stílusteremtő énekesének ’91-ben bekövetkezett tragikus haláláig számtalan No. 1 albummal és kislemezzel jelentkezett, a rajongóik elkötelezettsége pedig ezután sem hagyott alább, sőt! A mai napig a Queen lemezei összesen több mint 170 millió példányban keltek el világszerte, a zenekar helyet kapott a Rock & Roll Hall Of Fame-ben és a Songwriter’s Hall Of Fame-ben, fennállásuk során 700-nál is több koncertet adtak (köztük a legendás Live Aid fellépéssel), valamint egy Guiness rekordot is tartanak a valaha volt legsikeresebb brit album tulajdonosaiként.

Munkásságuk olyan mérföldköveket helyezett el a zenetörténelemben, mint a “Bohemian Rhapsody,” a “Crazy Little Thing Called Love,” a “We Are The Champions,” a “We Will Rock You,” a “Radio Ga Ga,” vagy az “Another One Bites The Dust.”

“Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ennyi év után új fordulatot vesz a karrierünk – egy új kiadóval, új ötletekkel és új álmokkal” – mondta Brian May gitáros.

A 40. évforduló alkalmából márciustól mind a 15 Queen sorlemezt újrakeverve, extrákkal kiegészítve szerezhetik be a rajongók, kezdve a “Queen”, “Queen II”, “Sheer Heart Attack”, “A Night At The Opera” és az “A Day At The Races” albumokkal.

Travis Barker: Give The Drummer Some

Ludacris, Lil Wayne, Kid Cudi, Corey Taylor (Slipknot) Tom Morello, Rick Ross, The Clipse, The Game és még sok további közreműködő segítségével rögzítette első szólólemezét a Blink-182 virtuóz dobosaként ismertté vált Travis Barker. A 12 (ill. deluxe verzióban 16) dalt tartalmazó, március 15-én megjelenő  “Give The Drummer Some” című korongról már elkészült az első kislemez is a “Can A Drummer Get Some”-hoz, melyben Travis mellett The Game, Swiss Beats, Lil Wayne és Rick Ross is feltűnnek. Az anyagról egyébként már korábban is kijött két dal, melyek közül a The Cool Kids-szel előadott “Jump Down” videója 3D-ben is elérhető a dobos YouTube csatornáján.
Barker nemcsak hozzá közel álló zenészekkel dolgozott a “Give The Drummer Some”-on, de a lemez további anyagainak elkészítéséhez kedvenc street, tattoo, graffiti és divat művészeit is összegyűjtötte, a dalokhoz készült anyagok pedig elérhető a travisbarker.com-on

febrzene3.jpg ()White Lies: Ritual

A brit alternatív rock zenekar, a White Lies példátlan karriert futott be első, “To Lose My Life…” című lemezével, mely 2009-ben meghódította a szigetország albumlistáját, és #4 lett a US Billboard Top Heatseekers listáján is. Az albumról két dal is Top 40-be került az Egyesült Királyságban, majd ugyanabban az évben teltházas koncertet adtak a Szigeten.
A csapat napokban megjelenő “Ritual” című anyagát nemzetközi várakozás előzte meg, a január 3-án #42 helyen debütált “Bigger Than Us” című első kislemez már számos európai országban toplistás.

SUM 41: Screaming Bloody Murder

Január 17-én jelent meg a “Screaming Bloody Murder”, a vadonatúj SUM 41 album előfutáraként a hasonló című kislemez. A februárban európai turnéra induló zenekar legutóbbi két albuma Top 10 lett az Egyesült Államokban, és hazájukban, Kanadában az “Underclass Hero” #1, míg a “Chuck” #2 helyig jutott. A fiúk a most elkészült anyaggal kapcsolatban a következőket mondták: “Egy merőben más produkcióval igyekszünk a közönségünk elé állni, akik egy olyan oldalunkról ismerhetnek meg minket ezzel a lemezzel, amit még sosem láttak”.
A hazánkban is rendkívül népszerű csapat tavaly nehéz évet zárt, augusztusban Deryck Whibley énekest (akinek halálhírét már 2009-ben is terjesztették) Japánban három férfi támadta meg, előtte pár hónappal pedig Steve Jocz dobos törte karját egy autóbalesetben.

Forrás: Universal Music


További cikkeink a témában

bikini

Fürdőruha-kisokos: így legyél trendi a strandon!

Írta:
0

A megfelelő fürdőruha kiválasztása komoly kihívást jelent a nők körében, hiszen az sem mindegy, milyen strandtevékenységhez keressük a megfelelő darabot. Úszáshoz, strandjátékokhoz, napozáshoz keresel valami kényelmes, trendi és szexi darabot? A következő tippek segítenek megtalálni a tökéletes fürdőruhát!

Kövess Facebook-on!
X