Főoldal > AKTUÁLIS > Takarékoskodj okosan!

Takarékoskodj okosan!

spórolásszámlatakarékoskodás
0

Írta: and

Spórolj a fűtéssel! Télen sem kell szaunát csinálnod a lakásodból. Ha 25 helyett csak 20 fokra melegíted fel a szobát, 30 százalékkal csökkentheted fűtési költségeidet.Ha pedig befektetsz egy kettős üvegezésű ablakba, akár 40 százalékkal is csökkentheted a hőveszteséget. Spórolja a vízzel! Fürdés helyett inkább zuhanyozz! Ugyanis egy hagyományos fürdéshez négyszer annyi energia szükséges, mint egy […]

Spórolj a fűtéssel!

Télen sem kell szaunát csinálnod a lakásodból. Ha 25 helyett csak 20 fokra melegíted fel a szobát, 30 százalékkal csökkentheted fűtési költségeidet.
Ha pedig befektetsz egy kettős üvegezésű ablakba, akár 40 százalékkal is csökkentheted a hőveszteséget.

Spórolja a vízzel!

Fürdés helyett inkább zuhanyozz! Ugyanis egy hagyományos fürdéshez négyszer annyi energia szükséges, mint egy alapos zuhanyozáshoz, a vízmennyiségről nem is beszélve.

Ha csöpög a csap, minél előbb csináltasd meg, ugyanis egy elromlott csaptelep miatt egy hét alatt egy kádnyi víztől szabadulsz meg fölöslegesen.

Egy-két szennyes ruhadarab miatt felesleges elindítanod a mosógépet. Csak akkor használd, ha tele tudod pakolni ruhával, így jelentős víz-és energiamennyiséget tudsz megspórolni.

sporolas2.jpg ()Spórolj a főzésnél!

Ha főzés közben lefeded az edényeidet, 70 százalékkal csökkentheted az elhasznált energiát.
Valamint azzal is jelentős energiamennyiséget tudsz megspórolni, ha öt perccel azelőtt lekapcsolod a sütőt, mielőtt kivennéd belőle az ételt.

Spórolj a hűtőszekrényen!

Nem kell jégveremben tárolnod az élelmiszereket, bőven elegendő nekik, ha +5 fokon tartod őket.
Ha pedig régi típusú hűtőd van, érdemes beruháznod egy újba, ugyanis a modern készülékekkel lényegesen több energiát tudsz megspórolni, mint egy régi, energiafaló darabbal.

Spórolj az elektromos energiával!

Tudtad, hogy a TV akkor fogyasztja el energia-felvétele 40 százalékát, mikor nem is nézzük? Éppen ezért ne hagyd elektromos készülékeidet készenléti állapotban, hanem, ha épp nem használod, akkor kapcsold ki!

Hagyományos izzóidat cseréld energiatakarékosra! Így egy év alatt annyi energiát takaríthatsz meg, mellyel még négy évig világíthatsz.

Miután feltöltötted a mobilod, a töltőjét húzd ki a konnektorból. A bent hagyott töltő ugyanis szintén alattomos módon tud sok felesleges energiát elhasználni, ezzel is növelve a számládat.

Spórolj a vásárláson!

Ha épp nagybevásárlásra készülsz, érdemes előtte listát készítened, így sok felesleges cucc helyett csak a szükséges dolgok kerülnek bele a kosaradba. Ezzel is ezreket tudsz megspórolni.

Így a tél végének közeledtével különösen érdemes meglátogatnod egy-két bevásárlóközpontot, ugyanis a nagy leárazások hamarosan elkezdődnek, és egyáhított ruhadarabhoz potom összegért tudsz hozzájutni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X