Főoldal > AKTUÁLIS > Hallgass zenét márciusban is!

Hallgass zenét márciusban is!

márciustoplistazenezenekínálat
0

Írta:

Jessie J: Who You Are Jessie J karrierje igazi sikersztori, a brit énekesnő február 25-én megjelent „Who You Are” albumán hallható “Price Tag” című dala – melyben szerepel a tavaly az “Airplanes”-szel maradandót alkotott B.O.B. is – az első héten 84.000 példányban kelt el, és ezzel meghódította a brit kislemezlistát. A számhoz készült videót idáig […]

Jessie J: Who You Are

Jessie J karrierje igazi sikersztori, a brit énekesnő február 25-én megjelent „Who You Are” albumán hallható “Price Tag” című dala – melyben szerepel a tavaly az “Airplanes”-szel maradandót alkotott B.O.B. is – az első héten 84.000 példányban kelt el, és ezzel meghódította a brit kislemezlistát. A számhoz készült videót idáig több mint hatmillióan látták YouTube-on, emellett Jessie előző dala, a “Do It Like Dude” is még mindig Top 10-ben van a szigetországban.
Jessie egyébként immár rajongói közt tudhatja Justin Bieber-t is, aki Twitterén azt írta a lányról: „Jessie J az új nővérem, kövessétek!”

zenemarc3.jpg ()Justin Bieber: Never Say Never: The Remixes

Még egy év sem telt el mióta tavaly áprilisban Justin Bieber a USA toplistájának élére tört – azóta az Egyesült Államokon kívül már Kanadában és Ausztráliában is dupla platina – “My World 2.0” lemezével, az énekes máris megismételte ezt az eredményt február 14-én megjelent,  „Never Say Never: The Remixes” című albumával. A Jaden Smith, Usher, Kanye West és – a nálunk is aranylemezes – Miley Cyrus közreműködésével készült anyaggal Bieber személyében így 20 év után újra egy olyan előadó szerepelhet a  Billboard toplistáján, aki összesen négy albumával jutott be eddig a Top40-be (Never Say Never: The Remixes, My World 2.0, My Worlds Acoustic, My World).   
Justin teljesítményét egyébként most már a szakma is kitüntetett figyelemmel kíséri, hiszen a Grammy-díjátadón Jaden Smith-szel közösen bemutatott szenzációs produkciója után két nappal Bieber-t a BRIT Awardson a Legjobb Nemzetközi Új Előadónak járó díjjal jutalmazták. Szakmai sikerei mellett természetesen a közönség körében is töretlen a népszerűsége, aminek bizonyítékaként a 16 éves előadó nevével fémjelzett, az USA-ban február 11-én bemutatott “Justin Bieber: Never Say Never” című 3D-s dokumentumfilmre több jegyet adtak el a megjelenés hetében, mint a legendás Michael Jackson nevéhez fűződő This Is It-ből.

zenemarc2.jpg ()Roxette: Charm School

Február 11-én megjelent az az album, amit már legszebb álmainkban sem reméltünk. A 70 millió albumot eladott világhírű svéd csapat – 10 évvel legutóbbi lemezük (“Room Service”) megjelenése után – ismét visszatér a rivaldafénybe.
 
Nem is akárhogyan: egy vadonatúj albummal, a ”Charm School”-lal, melyen 12 dalt hallhatunk, melyek stílusát legjobban úgy lehet leírni “naprakésszé tett klasszikus Roxette”, az erőtől kirobbanó “Way Out”-tól egészen a keserédes záródalig, a ”Sitting On Top Of The World”-ig. Az esély arra, hogy ez valaha is megtörténik vajmi kevés volt, mikor 2002 őszén Marie Fredrikssont agytumorral diagnosztizálták. Szerencsére Marie-nek sikerült felülkerekednie a betegségen, és 2009-re újra összefutottak a szálak. Első lépésként Marie Fredriksson és Per Gessle újra összeálltak a színpadon, hogy közösen előadják a “It Must Have Been Love”-t és a ”The Look”-ot Per ”Party Crasher” amszterdami turnéján. Mielőtt a rajongók megneszelték volna a terveket, a Roxette-nek volt egy teljes mellbedobású visszatérése, a  “Night of the Proms” turné főszenzációjaként több mint 600 0000 ember előtt léptek fel Hollandiában, Belgiumban és Németországban. – Akkoriban már előretekintettünk és fontolgattuk a lehetőségét egy új albumnak – egy olyan anyagot képzeltünk el, ami mindent összefog, ami jó a Roxette-ben, de mégis előremutató – fűzte hozzá Per Gessle. A turné során a csapat hotel szobája valóságos stúdióvá alakult át, ahol megszületett egy jó pár új dal. Majd hazatérve Svédországba is folytatódtak a munkálatok 2010 tavaszán és őszén. Mire elkezdték a felvételt már egy csomó kész track volt, amelyekből válogathattak. Az érzékeny ballada “In My Own Way” például egy újrafelvett gyöngyszem 1984-ből, amikor a nemzetközi elismerés még csak álom volt számukra.

A legújabb dal a 2010 őszén írodott ”She’s Got Nothing On (But The Radio)”, egy igazi fülbemászó groove remekmű lett. Ebben a nótában minden megvan, amiért a Roxette a világ egyik legtöbb rádiójátszását elért bandája lett: fűzött melódiák, szenvedélyes előadás, különös humorral vegyített érzék a pop zenéhez, és végül, de nem utolsósorban Marie Fredriksson és Per Gessle énekhangjának különleges keveredése. – Számomra a kiindulási pont mindig az, hogy Marie hangjára írjak dalokat. Megvan az a képessége, hogy elhisszük minden egyes szavát, amit énekel, életre kelti a dalszövegeket. Egy dalíró számára ez hihetelen ajándék” – vallja be Gessle. Az album felvételei nyugat Svédországban és Stockholmban történtek Clarence Öfwerman és Christoffer Lundqvist producerek közreműködésével. A ”Charm School” csodálatos visszatérés 10 év megpróbáltatás után, vagy ahogy Marie Fredriksson énekli a lemez egyik dalában ”No One Makes It On Her Own”.

Forrás: Universal Music és EMI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X