Főoldal > AKTUÁLIS > Thomas Coville a Föld körül – befuccsolt rekordkísérlet

Thomas Coville a Föld körül – befuccsolt rekordkísérlet

időveszteségkollekciórekordkísérletvitorlázás
0

Írta:

Thomas Coville, széles körben ismert arról, hogy kis létszámú legénységgel hajt végre tengeri vitorlázási rekordokat. 105 láb hosszú trimaránját kifejezetten neki építették Ausztráliában. A hajó meglepően gyors, akár 40 csomós (kb. 74,08km/h) sebességre is képes. Thomas az elmúlt tizenöt évben profi hajósként dolgozott. Ezalatt mind csapatban, mind egyéniben rendkívüli teljesítményt ért el. Jelenleg két egyéni […]

Thomas Coville, széles körben ismert arról, hogy kis létszámú legénységgel hajt végre tengeri vitorlázási rekordokat. 105 láb hosszú trimaránját kifejezetten neki építették Ausztráliában. A hajó meglepően gyors, akár 40 csomós (kb. 74,08km/h) sebességre is képes.

Thomas az elmúlt tizenöt évben profi hajósként dolgozott. Ezalatt mind csapatban, mind egyéniben rendkívüli teljesítményt ért el. Jelenleg két egyéni világrekorddal büszkélkedhet – a 24 óra alatt megtett legnagyobb távolság rekordjával, és az Észak-Atlanti-óceán rekordidejű átszelésével.

Már 2004 óta a Helly Hansen sportolói csapatának a tagja, sőt a most viselt Ocean Racing kollekciót éppen a vitorlázózsenivel együtt fejlesztette ki a cég. Coville-nek széleskörű tapasztalata van a szélsőséges időjárásban való vitorlázásról, így egyértelmű volt hogy a Helly Hansen segítséget kérjen tőle az Ocean Racing kollekció megtervezésében.

thomascikkjo.jpg ()“A Thomas Coville-hez hasonló sportolók jelentik az inspirációt a Helly Hansen számára. Egyéni vitorlásútjai alatt a mi termékeinket viseli egész nap, ebben eszik, alszik és dolgozik. A visszajelzései felbecsülhetetlenül értékesek a fejlesztéseink során. Egyetlen rekordkísérlet alatt több kihívásnak teszi ki ruháinkat, mint amennyivel normál körülmények között több év alatt találkoznának. Rendkívül fontos számunkra, hogy tudjuk, hogy ilyen körülmények között is képesek teljesíteni a termékeink, hiszen ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy azok kellő védelmet biztosítanak a profiknak és hobbi hajósoknak egyaránt” – nyilatkozta Karl-Einar V.Jensen, a Helly Hansen vízi sport üzletágának marketing igazgatója.

Thomas a legújabb rekordkísérlete alatt hideg időben a Helly Hansen Ocean Racing kollekció vitorlásdzsekijét és nadrágját viselte, veszélyes körülmények között pedig az erre kifejlesztett speciális Ocean Racing kezeslábast. Az út nagyobbik részén a kollekció szárazruhájában küzdött éjjel-nappal, ezáltal biztosítva, hogy minden körülmények között pillanatok alatt a fedélzeten teremhessen.

Thomas Coville, a profi vitorlázósport legendája azonban bármennyire is szerette volna, nem járt sikerrel. Kevesebb mint 57 nap alatt akarta egyedül körbevitorláznia a Földet, amivel ő lett volna az eddigi leggyorsabb földkerülő, ám az 54. napon az Atlanti-óceánon annyi időt veszített, hogy már biztos nem érhet célba időben.

Forrás: Helly Hansen


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X