Főoldal > AKTUÁLIS > Együtt fut a város a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson

Együtt fut a város a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson

futásrendezvénysporteseményvárosvédés
0

Írta:

A résztvevők száma évről évre nő, tavaly, a 25. jubileumi városvédő futáson rekord részvételi szám született, több mint tizenkétezren futottak együtt Budapestért. A Szegeden immár 11. alkalommal megrendezendő T-Home Vivicittára idén április 2-án, a sorrendben 7. kaposvári eseményre pedig április 3-án kerül sor. Kaposvár és Szeged is minden évben tízezer futót mozdít meg. A fővárosban […]

A résztvevők száma évről évre nő, tavaly, a 25. jubileumi városvédő futáson rekord részvételi szám született, több mint tizenkétezren futottak együtt Budapestért.

A Szegeden immár 11. alkalommal megrendezendő T-Home Vivicittára idén április 2-án, a sorrendben 7. kaposvári eseményre pedig április 3-án kerül sor. Kaposvár és Szeged is minden évben tízezer futót mozdít meg. A fővárosban és a két megyeszékhelyen ezzel több mint húszezer embernek biztosít sportolási lehetőséget a BSI 8 nap alatt. A Nagy Futópárbaj eredményhirdetésére a budapesti eseményen kerül majd sor.

Fut a város!

vivicitta2.jpg ()„Április a futás hónapja Európában” – mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója. „A legkisebb utcai versenyektől a legismertebb londoni, párizsi, rotterdami, berlini maratonokig többezren futnak ilyenkor tavasszal. Ebbe a sorba illeszkedik be nagy örömünkre most már 25 éve a Vivicittá Városvédő Futás. Az eseményen már hosszú évek óta tízezernél is több mozogni vágyó budapesti és vidéki fut a főváros legszebb részein.”

Már negyedszázada futunk Vivicittát

1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: „Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!” 1986-ban, az első budapesti Vivicittán 2223-an álltak rajthoz a Margitszigeten, és 1580-an értek célba. Az esemény ötödik évfordulóján már 375 0-en, a 15 éves jubileumon már 4417-en vágtak neki a 12 kilométeres távnak. A következő évben, 2001-ben a létszám jelentősen megugrott, akkor már mintegy 8000-en futottak Budapestért. A résztvevők száma 2006-ban lépte át a 10.000-et, és tavaly, a 25. évfordulón ismét résztvevői rekord született, 12.400-an futottak a fővárosért. Az eddigi 25 eseményen közel 150 ezren vettek részt a budapesti Vivicittákon.

Futótávok mindenkinek

Az eredeti 12 kilométeres Vivicittá táv mellett 2001-ben már lehetett Minicittát (3,5 km), 2003-ban pedig Midicittát (6,5 km) is futni. Idén, a 26. eseményen már lehet 21 kilométeres félmaratont futni, 2,8 kilométert gyalogolni, és a két rövidebb futótáv kombinálható is a Midicittá+ (6,5 km + 3,5 km) keretében. A futókat és a szurkolókat sporttal és egészséges életmóddal kapcsolatos kiállítók és mérések várják a Városligetben.

Bővebb információ és nevezés: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X