Főoldal > AKTUÁLIS > Tényleg minden sikeres férfi mögött egy nő áll?

Tényleg minden sikeres férfi mögött egy nő áll?

álláskeresésjövedelemmunkapárkapcsolat
0

Írta:

A nők természetüknél fogva folyamatosan törekszenek környezetük, életük, a világ jobbá és szebbé tételére, idealista és néha utópisztikus képeket festenek a tökéletes családról, élettérről, munkahelyről. Kitartóan és a célt szem elől nem tévesztve haladnak előre, alakítják, terelgetik párjukat, hogy végül elérjék – mindkét fél megelégedettségére – a kifogástalan eredményt. A Monster állásoldal álláskeresési szokásokról szóló […]

A nők természetüknél fogva folyamatosan törekszenek környezetük, életük, a világ jobbá és szebbé tételére, idealista és néha utópisztikus képeket festenek a tökéletes családról, élettérről, munkahelyről. Kitartóan és a célt szem elől nem tévesztve haladnak előre, alakítják, terelgetik párjukat, hogy végül elérjék – mindkét fél megelégedettségére – a kifogástalan eredményt.

A Monster állásoldal álláskeresési szokásokról szóló kutatása egyértelműen rámutat arra, hogy egy párkapcsolatban a nők viselik – ha a háttérben is – a szépen élére vasalt nadrágot. A kérdőívet pár nap alatt több mint 1.000 fő töltötte ki, ennek 69%-a nő volt, közülük a 25-35 éves korosztályból 33%, a 36-45 évesek közül pedig 24% válaszolt, 58%-uk családban él és a megkérdezett hölgyek 79%-a szokott keresni párjának, férjének állást.

sikeres2.jpg ()

A kutatásból kiderült, hogy a válaszadó nők több mint 30%-a nincs megelégedve a jelenlegi jövedelem-szintjükkel, és mivel többnyire ők végzik a kapcsolatban az adminisztratív teendőket, ezért ők néznek új állást párjuknak.

Sokan panaszkodtak továbbá párjuk alacsony munkahelyi státuszára (13%), nem találják megfelelőnek azt a beosztást, amelyben most van a kedves, szeretnék, ha nagyobb álmokat, célokat tűznének ki maguknak társaik és el is érnék azokat.
Természetesen, a női igényekből fakadóan az is nagy szerepet játszott, hogy párjuk túl elfoglalt, hiányolják az egymásra fordított szabadidőt (12%), szeretnének több időt tölteni a szeretett férfival, több törődést, közös programokat várnak – ezt pedig a jelenlegi állásuk mellett a férfi nem tudja megadni.
Akadt persze olyan is aki egyszerűen megmondta, hogy a teremtés koronáját saját lustasága (8%) akadályozza a ranglétra magasabb fokaira való lépésében, így kénytelen a kezébe venni az irányítást.

Hogy a férfiak se maradjanak ki a szórásból, íme, néhány meglepő adat: a válaszadók 29%-a 46 év feletti volt, többségük házas vagy párkapcsolatban él (50%), 67%-uk keres párjának állást, és az okok között szintén a jövedelem problémája (29%) és a magasabb státusz elérése (22%) volt.

Forrás: Monster

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X