Főoldal > AKTUÁLIS > Felfutnak a csúcsra – Kékes Csúcsfutás

Felfutnak a csúcsra – Kékes Csúcsfutás

csúcsfutásfutásKékesverseny
0

Írta:

Jövő szombaton, május 28-án rajtol a 14. Kékes Csúcsfutás mezőnye. A komoly kihívást jelentő sportesemény indulói Mátrafüredről futnak fel a Kékesre: 11,6 kilométert tesznek meg, melynek során 671 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük, míg felérnek az ország legmagasabb pontjára. A Budapest Sportiroda-BSI versenyének útvonala a Mátrafüred–Mátraháza–Kékestető szakaszon vezet.A Kékes Csúcsfutásra az ország valamennyi megyéjéből és a […]

Jövő szombaton, május 28-án rajtol a 14. Kékes Csúcsfutás mezőnye. A komoly kihívást jelentő sportesemény indulói Mátrafüredről futnak fel a Kékesre: 11,6 kilométert tesznek meg, melynek során 671 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük, míg felérnek az ország legmagasabb pontjára.

A Budapest Sportiroda-BSI versenyének útvonala a Mátrafüred–Mátraháza–Kékestető szakaszon vezet.
A Kékes Csúcsfutásra az ország valamennyi megyéjéből és a fővárosból érkeznek résztvevők, akik között külföldiek is vannak.

A versenyen az első három férfi és női helyezettet díjazzák, és az összes futó érmet kap. A legidősebb induló tavaly 77, a legfiatalabb 13 esztendős volt. A Kékes Csúcsfutás rekordját még az első versenyen állította be Molnár Tibor, a BVSC Kufner versenyzője: 43 perc 20 másodperc alatt futotta le a távot. A nőknél a legjobb időt Simona Staicu futotta 1999-ben, a BVSC futója 50 perc 25 másodperc alatt ért fel a Kékesre.

Forrás: Futanet


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X