Főoldal > AKTUÁLIS > 5 hónapig éhezett az X-Men: Az elsők gyönyörű sztárja!

5 hónapig éhezett az X-Men: Az elsők gyönyörű sztárja!

diétaedzéséhezéssztár
0

Írta: and

Kemény heteken, hónapokon van túl Jennifer Lawrence. Az X-Men: Az elsők című mozi gyönyörű sztárja szinte biztosan nem sírja majd vissza a felvételeket, hiszen nemcsak azt kellett nap mint nap kivárnia, hogy Mistique szerepe miatt hét lány kékre fesse meztelen testét, hanem szigorú diétáját és kemény edzéstervét is be kellett tartania. Bár a 20 éves […]

Kemény heteken, hónapokon van túl Jennifer Lawrence. Az X-Men: Az elsők című mozi gyönyörű sztárja szinte biztosan nem sírja majd vissza a felvételeket, hiszen nemcsak azt kellett nap mint nap kivárnia, hogy Mistique szerepe miatt hét lány kékre fesse meztelen testét, hanem szigorú diétáját és kemény edzéstervét is be kellett tartania.

Bár a 20 éves színésznő korábban azt nyilatkozta, nem akar csontsoványra fogyni a szerep kedvéért, később mégis elismerte, hogy fogyókúrára fogták, és valósággal éhezett a forgatás alatt. „Szörnyű volt. Öt hónapig éhes voltam, és ezért még mindig bosszús vagyok” – mondta a csinos sztár.

Néhány internetes oldal viszont úgy értesült, koplalásról szó sem volt: szerintük Jennifer inkább proteindús étrenddel és kemény edzésekkel érte el, hogy végül nőies, mégis izmos lett a teste.

Ha viszont tényleg koplalással érte el, hogy vékonyabb legyen, a fiatal színésznő talán nem volt tisztában ennek veszélyeivel. Hiszen ha a szervezet nem jut rendszeresen (három-négyóránként) táplálékhoz, akkor elsősorban nem a zsírraktárakat, hanem a vázizmokat kezdi lebontani. Arról nem is beszélve, hogy a koplalással leadott kilók később gyorsan, kamatostól rakódnak vissza.

Emellett a táplálék megvonása enyhébb esetben többek közt vitaminhiányhoz, kimerültséghez és az anyagcsere lelassulásához, később, szélsőséges esetben pedig anorexiához vagy drunkorexiához is vezethet. Utóbbi esetében a koplaló csupán néhány pohárnyi alkoholból szerzi meg azt a minimális kalóriamennyiséget, amivel még létezni tud. 

Jennifer viszont szerencsére a hétköznapokban nem a soványság hajszolását tekinti elsőrangú céljának, mivel elmondása szerint imád enni. Így a mindennapokban fogyókúra helyett inkább a sok mozgásra szavaz. A 170 cm magas színésznő mindig is aktív életet élt, és mivel két bátyja van, a fiús sportok sem állnak távol tőle: régebben hokizott, baseballozott és kosárlabdázott is.

Az X-Men: Az elsők című mozi kedvéért pedig öt hónapon át napi két órát izzadt a konditeremben, ahol James Duigan személyi edző irányításával kardio- és súlyzós gyakorlatokat végzett. Ezek a sztáredző szerint annyira megemelték a szexi sztár popsiját, hogy a jelmezét is újra kellett tervezni.

Bűnmentes élvezet – miket rágcsáljunk?

Simán feszesebb!

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X