Főoldal > AKTUÁLIS > A 7 legjobb olvasmány a strandra

A 7 legjobb olvasmány a strandra

ajánlókönyvnyárolvasmánystrand
0

Írta:

Fejős Éva: Helló, London Lengyel Luca huszonnyolc éves, vagyis lélekben csak huszonkettő… Egy motorbalesettel és hat éber kómában töltött évvel korábban pörgős nagyvárosi életet élt, és éppen elindult álmai útján.  Mostanra azonban semmije sem maradt: sem lakása, sem álmai. Ráadásul azt sem tudja, mi történt vele azon a végzetes éjszakán: Baleset érte? Lelökték a motorról? […]

Fejős Éva: Helló, London

Lengyel Luca huszonnyolc éves, vagyis lélekben csak huszonkettő… Egy motorbalesettel és hat éber kómában töltött évvel korábban pörgős nagyvárosi életet élt, és éppen elindult álmai útján.  Mostanra azonban semmije sem maradt: sem lakása, sem álmai. Ráadásul azt sem tudja, mi történt vele azon a végzetes éjszakán: Baleset érte? Lelökték a motorról? Leugrott? Leesett? Miféle titok lappang a múltjában? Egykor fotózták, és biztos volt benne, hogy Londonban nyit majd ügynökséget… most viszont az is elérhetetlen célnak látszik, hogy elgyalogoljon a dunavarsányi vasútállomásig.

Hstrandkonyv2.jpg ()ová vezet az útja? Talpra áll és megfejti élete rejtélyeit, vagy beletörődik abba, amit a sors kimért rá? Van-e fordulópont, ahonnan még újragondolhatunk és újraépíthetünk mindent? Ragaszkodjunk-e a régi álmokhoz, vagy álmodhatunk újakat?

Ulpius-ház, 472 o., 3499 Ft

 


Paolo Coelho: Alef

strandkonyv8.JPG ()

2006-ban Paulo Coelho spirituális válságba került: úgy érezte egyedül van, és lelki fejlődése megakadt. Ha követi Mesterének tanácsát – menjen egy olyan helyre, “ahová a szíve vágyik” -, talán rátalál a megoldásra és az előre vezető útra.
Több országban megfordult, végül Oroszországban találta magát. Úgy döntött, a hatalmas, 9288 kilométeres távolságot vonaton teszi meg. Három ember kísérte útján: egy Tao mester, orosz kiadója és egy különleges török nő, Hilal… Útja az első állomástól kezdve spirituális kutatássá válik.
A vonaton Coelho és Hilal hamarosan felfedezik, hogy sorsuk egyszer régen, egy másik időben és térben már összefonódott. “Hilal zöld szemébe tekintve” rátalál az “alef”-nek nevezett pontra, amelyben tér és idő egyesül. A vonaton Coelho ismét önmagára talált.
Legújabb regényében a világszerte elismert szerző újra felfedezi az életet oly gyönyörűvé tevő csodákat és kincseket. Egy időn kívüli helyre követi a tökéletes szerelmet, és végigjárja a lélek útját.

Athenaeum 2000 Kiadó, 280 o., 2990 Ft

  Daniel Silva: A Moszad ügynöke és a Rembrandt ügy

strandkonyv7.JPG ()Gabriel Allonhoz, az izraeli kémhez, bérgyilkoshoz és restaurátorhoz látogató érkezik: Julian Isherwood, a londoni műkincskereskedő. Mint mindig, most is problémája van. És a problémát egyedül Gabriel képes megoldani.

Glastonburyben brutálisan meggyilkolnak egy restaurátort, és titokzatos módon ellopnak egy régen elveszett, de nemrég előkerült Rembrandt-festményt. Gabriel kénytelen-kelletlen vállalja, hogy megkeresi a festményt és a gyilkosokat. Vadászebként követi a nyomokat Amszterdamtól Buenos Airesig, majd a Genfi-tó partjára, és rájön, hogy a festmény halálos titkok ködébe burkolódzik. A titkok mögött pedig ott lapulnak a gonoszok…

Daniel Silva korunk egyik legnagyobb kémregényírója John le Carré és Ian Fleming mellett. Lenyűgöző, szenvedélyes, fordulatos bestsellerei rajongók százezreit ejtik ámulatba. Lélegzetelállító regényei nemcsak fantasztikusan szórakoztatók, de rémisztően aktuálisak is.

Ulpius-ház, 528. o., 3499 Ft

  Tony Parsons: Még egy esély

strandkonyv5.jpg ()George Bailey negyvenhét éves, példás magaviseletű férj, két gyermek apja. Foglalkozására nézve rendőr, de öröklött szívbetegsége miatt jó ideje már csak irodai munkát végez, ki se teszi a lábát a kapitányságról. Egykori járőrtársa egy napon a felajánlja neki, hogy tartson vele a városba, ő pedig örömmel rááll. Csakhogy a kiruccanás balul sül el, mert amikor valaki fegyvert fog rájuk, George szívrohamot kap. Ekkor szívátültetést hajtanak végre rajta.
George-ot ettől kezdve mintha kicserélték volna. Korábban megszondáztatta a fiát, amikor az későn jött haza, és figyelte lánya minden lépését – most a barátjukká válik, lázadó, szabad szellemű emberré, aki meg akarja váltani a világot. A feleségét azzal kergeti a kétségbeesésbe, hogy máson se jár az esze, csak a szexen. De George-nak hamarosan rá kell ébrednie, hogy nem az ilyesmi teszi boldoggá az embert. Gyerekei nem barátságot várnak tőle, felesége sem egy túlkoros tinédzserre vágyik. Meg kell tanulnia, hogyan legyen jó apa és jó férj, mielőtt mindenkit elvadít magától, aki fontos a számára, és ki kell derítenie, ki volt az a személy, akitől az új szívét kapta.
Tony Parsons az emberi lélek avatott ismerőjeként és kitűnő regények szerzőjeként vált világhírűvé. Legújabb regénye egy olyan férfiról szól, akinek megadatik az a lehetőség, amiről sokan álmodoznak: kap még egy esélyt, hogy tiszta lappal újrakezdhesse az  életét.

Európa Könyvkiadó, 272 o., 3000 Ft

 Fejős Éva: Dalma  

strandkonyv3.jpg ()Ha vasi Dalmát háromévesen hagyja el a boldogság. Ekkor határozza el, hogy többé egy szót sem szól a világhoz, boldoguljon az nélküle. Na persze az élet közbeszól, és nem engedi, hogy Dalma idő előtt kiszálljon. Így talál barátra a kiközösítettségben, így indul virtuális útra, hogy édesanyját megvédje egy nagyon is valóságos veszélytől (a szerelemtől), és így izguljuk végig mi, olvasók is Dalma kalandjait, felelevenítve saját gyermekkorunk elfeledett vagy éppen beváltott álmait.

Ugye emlékeznek kedvenc ifjúsági regényeikre? Fejős Éva hat sikerkönyvvel a háta mögött a Cuba Libréből megismert és megszeretett Havasi Dalma történetét írta meg, nem csak az ifjúsági irodalmat kedvelőknek! A Dalma egy különleges lány varázslatos világába enged bepillantást; az álmokba menekülő, a felnőttvilágot sokszor félreértő törékeny kislány, és a sorsfordító, érett gondolkodású már-már felnőtt nő érzékeny korszakhatárán, hol szívszorítóan fájdalmas, hol önfeledten szórakoztató, meglepő és vadonatúj hangon, az írónőtől megszokott szeretettel.

Ulpius-ház, 168. o., 2999 Ft

 Sue Townsend: Adrian Mole folyó ügyei

strandkonyv6.JPG ()Adrian Mole harminckilenc éves. Miután nem tudta fizetni folyóparti lakása jelzálogkölcsönét, kénytelen volt kiköltözni a leicestershire-i pusztaság egy csöndes zugába, egy félig-meddig különálló, átalakított disznóólba. Ráadásul Adrian ötször kel fel az ágyából egy éjszaka, hogy kimenjen, ezért prosztatagondokra gyanakszik. Adrian művelt, dögös felesége, Daisy gyűlöli a vidéket. A városi pezsgés után sóvárog, de kénytelen gumicsizmában járni. Ahogy Adrian gondjai szaporodnak, enyhén ittasan telefonál régi szerelmének, dr. Pandora Braithwaite-nek. A telefon felébreszti Adrianben a régi szerelem emlékét, és arra gondol, lehet, hogy Pandora az egyetlen, aki megmentheti…

 Gabo Kiadó, 2490 Ft

Shoko Tendo: Jakuzák holdja – Egy gengszter lányának visszaemlékezései

strandkonyv4.jpg () Sokkoló, brutális és őszinte vallomás a japán alvilág szigorúan zárt világáról és egy nőről, aki képes volt kitörni belőle.  Shoko Tendo egy dúsgazdag jakuzafőnök harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot. Fiatalkorát sokáig a luxus, a fényűzés határozta meg. Ugyanakkor az iskolában szembe kellett néznie a tanárok, iskolatársak előítéleteivel, piszkálódásaival, otthon pedig az apja részeg dührohamai tartották rettegésben. A család végül eladósodott, Tendo pedig rossz társaságba került. Tizenöt éves korában már bandatag volt, tizennyolc évesen rászokott a kábítószerre, a húszas éveit pedig az erőszakos, kegyetlen férfiakkal folytatott viszonyok sora árnyékolta be. Szülei halálát és saját öngyilkossági kísérletét követően úgy döntött, változtat az életén. Döntését egy tetoválás jelképezi: a szinte egész testét beborító műalkotás elkészülése közben tudott erőt gyűjteni, hogy végre a saját kezébe vegye élete irányítását. A kiközösített, megalázott nő saját sorsa ellen vívott sikeres harca sokak számára példamutató lehet.

Nyitott Könyvműhely, 240 o., 2990 Ft


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X