Főoldal > AKTUÁLIS > Sokkolja a testét: így őrzi fittségét a Watchmen gyönyörű sztárja!

Sokkolja a testét: így őrzi fittségét a Watchmen gyönyörű sztárja!

crossfitedzésétkezésszínésznő
0

Írta: and

Ahogyan a gyönyörű Malin Akerman neve egyre ismertebb lesz filmes- és rajongói körökben, úgy övezi világszerte egyre nagyobb érdeklődés a színésznő minden titkát – beleértve azt is, hogyan őrzi szépen kisportolt, mégis nőies alakját.  A 33 éves híresség elmondása szerint a CrossFit nevű edzésmódszernek köszönheti elképesztő vonalait. Az Amerikában néhány éve kialakított CrossFit sikere és […]

Ahogyan a gyönyörű Malin Akerman neve egyre ismertebb lesz filmes- és rajongói körökben, úgy övezi világszerte egyre nagyobb érdeklődés a színésznő minden titkát – beleértve azt is, hogyan őrzi szépen kisportolt, mégis nőies alakját. 

A 33 éves híresség elmondása szerint a CrossFit nevű edzésmódszernek köszönheti elképesztő vonalait. Az Amerikában néhány éve kialakított CrossFit sikere és hatékonysága tulajdonképpen abban áll, hogy több sportág mozgáskészletéből merít, például az atlétikából, a tornából, az úszásból és a súlyemelésből is.

Az egyik jól bevált edzésminta szerint bemelegítés után súlyzós gyakorlatok, majd 10 perces gimnasztikai (saját testtel végzett) feladatok következnek gyors tempóban. Végül egy 2-10 perces metabolikus (anyagcsere) kondicionálás következik, ez zárja az edzést.

A CrossFit edzés javítja a keringést, az állóképességet, a kitartást és a koordinációt, de jó hatással van a légzésre. Emellett növeli a hajlékonyságot, a teljesítményt és a gyorsaságot is. Ezen előnyök miatt ma már Hollywood mellett világszerte népszerű edzésmódszerré nőtte ki magát. 

Malinnak is nagyon bejött a CrossFit: korábban azt nyilatkozta, szereti a változatos gyakorlatokkal sokkolni a testét. „Ha minden nap ugyanazt a sportot űzöd, vagy ugyanolyan rutin szerint mozogsz, a tested előbb-utóbb hozzászokik” – mondta.

Ennek elkerülése érdekében a szép színésznő gyakran látogatja a CrossFit edzőtermeket, ahol medicinlabda, akadálypálya, evezőgép és különféle súlyzók is találhatók, melyekkel edzője által az ő igényei szerint összeállított, változatos gyakorlatsort csinálhat végig.

A 27 idegen igen, a Nász-ajánlat és a Watchmen: Az őrzők című mozi gyönyörű sztárja a kemény edzés mellett a helyes étkezésre is ügyel: igyekszik minél kevesebb cukrot, kenyérfélét és fehér rizst fogyasztani. Ezzel szemben a sovány húsok (például pulyka- és csirkehús), és friss zöldségek, gyümölcsök gyakran kerülnek a tányérjára.

A 33 éves színésznő – akinek jelenleg négy filmjén végzik az utómunkálatokat, négynek pedig az előkészületei zajlanak, miközben ő éppen a Rock of Ages-t forgatja, többek közt Tom Cruise-zal és Alec Baldwinnal – nem iszik sem cukros, sem cukormentes üdítőket, hiszen több cukormentesnek mondott ital is tartalmazhat cukrot.

A rendszeres vízfogyasztásra viszont nagyon figyel, igyekszik minél több szénsavmentes ásványvizet inni. Emellett a rendszeresség az étkezésben is fontos számára: megpróbálja betartani a napi ötszöri, kis adagokban történő étkezést.

Fotók: Profimedia.hu

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Fejben és lélekben is fogyózz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X