Főoldal > AKTUÁLIS > Top 5 olvasmány a nyárra

Top 5 olvasmány a nyárra

ajánlókönyvnyárnyaralásolvasmány
0

Írta:

Dr. Bruce Lipton: Tudat – A belső teremtő Immár bizonyos, hogy gondolataink átprogramozásával szervezetünkön is változtathatunk! Aki elolvassa ezt a könyvet, egyszer és mindenkorra megváltoztatja elképzeléseit a gondolkodás természetéről. Megdöbbentő felfedezések arról tanúskodnak, hogy gondolataink szervezetünk valamennyi sejtjére hatással vannak. A szerző – neves sejtbiológus – képekkel és mindennapi példákkal, közérthetően és szellemesen fejti ki […]

Dr. Bruce Lipton: Tudat – A belső teremtő

Immár bizonyos, hogy gondolataink átprogramozásával szervezetünkön is változtathatunk! Aki elolvassa ezt a könyvet, egyszer és mindenkorra megváltoztatja elképzeléseit a gondolkodás természetéről. Megdöbbentő felfedezések arról tanúskodnak, hogy gondolataink szervezetünk valamennyi sejtjére hatással vannak. A szerző – neves sejtbiológus – képekkel és mindennapi példákkal, közérthetően és szellemesen fejti ki mindezt. Eszerint nem a gének és a DNS szabályozzák az életfolyamatokat, hanem sejten kívüli tényezők. Többek között azok az erőterek, amelyeket pozitív és negatív gondolataink gerjesztenek. Ez alapvetően befolyásolja tudatbelso.jpg ()személyes életünket és az emberiség jövőjét. Nagyszerű, mélyenszántó könyv ez, amelyet gyönyörűség olvasni. Nem kevesebbet közöl, mint a rég keresett “hiányzó láncszemet” anyag és tudat között. Valóságos enciklopédiája a legfrissebb ismereteknek, egyszerre világítóan okos és átláthatóan világos. E kötet lapjain olyan vadonatúj és felforgató világkép bontakozik ki, amely sarkaiból fordíthatja ki a jelenlegi tudományt. “Az élet természetére vonatkozó felismeréseim engem is meglepetésszerűen értek. Közel két évtizeden át a biológia központi dogmáját – miszerint az életet gének szabályozzák – programoztam orvostanhallgatók agyába. Másfelől nem is voltam olyan nagyon meglepve. Ösztönösen mindig is éreztem, hogy valami nincs rendjén a genetikai determinizmussal… mindenesetre feldobott, hogy nézeteim megváltoztatásával az életemet is átformálhatom. Eltöltött a lelkesedés, amikor rájöttem, hogy a tudomány útját járva áldozatból sorsom kovácsává léphetek elő.”

224 oldal, Édesvíz Kiadó 2006., 2651 Ft

spenotos.jpg ()M. C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite

Agatha Raisin, az egyedülálló, célratörő reklámügynök eladja cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. Ám a vágyott életről kiderül, hogy borzalmasan unalmas. Agatha, hogy unalmát elűzze, benevez a helyi pitesütő versenyre. Mivel fogalma sincs sütésről-főzésről, vesz egy kész pitét a londoni ismerős boltban, és sajátjaként nevezi be. Még a zsűri elnökét, a helybeli Cummings-Browne ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de nem ő nyer. Ám a verseny végeztével az ezredes hazaviszi a süteményt, megeszi és meghal. Kiderül, hogy a pite spenótjába gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség ugyan véletlen balesetként zárja le az ügyet, ám Agatha gyilkosságra gyanakszik és nyomozni kezd. A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin könyv – pompás, izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív remekül megrajzolt figuráját kritikusok és a rajongók egyaránt megszerették, a sorozat már a 21. kötetnél tart. “M. C. Beaton tökéletlen hősnője egy valódi drágakő.” – (Publishers Weekly)

342 oldal, Ulpius-ház Könyvkiadó 2011., 3499 Ft

masszemmel.JPG ()Rosamunde Pilcher: Más szemmel

Emma Litton nem szokványos családban nőtt fel. Édesanyja korán meghalt, világhírű festőművész apja életében jöttek-mentek a nők, őt meg internátusba adták. Most Párizsból utazik haza Porthkerrisbe, a mesés cornwalli városkába, gyerekkora színhelyére. Tele van várakozással: több mint két év után végre ismét találkozik az apjával, Bennel. Más a zsenit csodálni, és más együtt élni vele a mindennapokban. Emma törődésre, szeretetre vágyik, valami szilárd pontra, amihez igazodhat, ám úgy tűnik, az öntörvényű, szeszélyes és önző Ben továbbra sem képes megtalálni a hangot a lányával. Tétován tapogatóznak egymás felé, s lassacskán mindketten ráébrednek arra, hogy az egyedül járható út számukra, ha olyannak fogadják el a másikat, amilyen. Rosamunde Pilcher ezúttal is érzékenyen, finom vonásokkal rajzolja meg érzelmeik csapdájában vergődő hőseit, akik végül megnyugvást találnak.

280 oldal, Ulpius-ház Könyvkiadó 2011., 3499 Ft

mesterkurzus.jpg ()Gutman Bea (szerk.): Miért vagyunk boldogtalanok? – Nők, férfiak, párkapcsolatok

Vajon miért voltak tartósabbak a régi érdekházasságok, mint napjaink kölcsönös szerelmen alapuló frigyei? Miért nem talál magának társat annyi vonzó nő és férfi, holott saját bevallásuk szerint semmire se vágynak jobban, mint hogy végre megállapodhassanak? Miért ér véget csúnya szakítással sok, kívülről boldognak és harmonikusnak tűnő párkapcsolat? Útközben rontjuk el, vagy már magában a választásban kódolva van a kudarc?

A Mesterkurzus-sorozat legújabb kötetében arra keressük a választ, hogy mi lehet az oka korunk jellegzetes párkapcsolati problémáinak, mélyen gyökerező szomorúságának és reménytelenségérzésének, s mit tehetünk, ha másképp szeretnénk élni. A négy szerző gondolatai helyenként egybecsengenek, máshol egymásnak karakteresen ellentmondanak, önálló töprengésre és véleményalkotásra hívva az olvasót is. Izgalmas szellemi kaland, érdemes velük tartani!

161 oldal, Jaffa Kiadó 2010., 1990 Ft

nyaresnewyork.jpg ()Bushnell, Candace: Nyár és New York

CARRIE ELSŐ, VARÁZSLATOS ÉS MOZGALMAS NEW YORK-I NYARA.
A Carrie naplója című könyv folytatása, melyből megtudhatod, hogyan vált a Szex és New Yorkból ismert Carrie Bradshaw kisvárosi “verébből” – ahogy Samantha nevezte – nagyvárosi nővé, hogyan ismerkedett meg Mirandával, milyen vad partikon vettek részt hármasban, hogyan estek szerelembe, és hogyan ábrándultak nagyon gyorsan ki.

SAMANTHA JONES TIPPJEI LÁNYOKNAK NEW YORKHOZ:
Ha egy férfi két év után nem kér feleségül, sosem fog. Lépj tovább!
Soha ne adj fel egy jó lakást, még házasság miatt se!
Mozgásod legyen gyors. És mindig olyan cipő legyen rajtad, amiben tudsz futni.

MIRANDA HOBBS SZABÁLYAI:
Ne hagyd, hogy mások határozzák meg, ki vagy és mit tehetsz.
Határozd meg magad.
Minden pasi csalódás. Akárki akármit mond.
Mert feministának lenni… azt jelenti, hogy ura vagy saját szexualitásodnak.

CARRIE BRADSHAW ÚTMUTATÓJA AZ IGAZI NEW YORK CITYHEZ:
Shubert Theatre: érdemes felkeresni, ha már a színházi negyedben vagyunk. Voltam a kulisszák mögött!
La Grenouille, elegáns francia étterem, itt volt az első New York-i randevúm. Kleinfeld Bridal a legnagyobb tekintély az esküvőiruha-fronton. Samantha ruhapróbájára lettem odarendelve (bár ő nem jött el).

392 oldal, Gabo Kiadó 2011., 2290 Ft


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X