Főoldal > AKTUÁLIS > Így lendül formába a második baba után Jessica Alba!

Így lendül formába a második baba után Jessica Alba!

edzésellipszistrénerfogyókúrasztártáplálkozási zavar
0

Írta: and

Jessica Alba nevének hallatán nemcsak a férfiak képzeletében jelenik meg a Fantasztikus négyes mozikból ismert, testhez simuló ruhát viselő Sue Storm, hanem bizony sok fiatal lány előtt is felsejlik a tökéletes alak. Ezt pedig alighanem a 30 éves színésznő is tudja, hiszen második terhessége után mindent elkövet azért, hogy ismét visszanyerje legendásan karcsú és szexi […]

Jessica Alba nevének hallatán nemcsak a férfiak képzeletében jelenik meg a Fantasztikus négyes mozikból ismert, testhez simuló ruhát viselő Sue Storm, hanem bizony sok fiatal lány előtt is felsejlik a tökéletes alak. Ezt pedig alighanem a 30 éves színésznő is tudja, hiszen második terhessége után mindent elkövet azért, hogy ismét visszanyerje legendásan karcsú és szexi vonalait.

A gyönyörű sztár egy hónapja, augusztus 13-án adott életet második kislányának, Havennek, és a szülés után két héttel, orvosa engedélyével már lement az edzőterembe. „Megvolt a szülés utáni első edzésem. Csak kardióztam 40 percig. Az orvosom azt mondta, két héttel a baba születése után újra elkezdhetek sportolni, könnyű biciklizéssel és ellipszistrénerrel” – írta a hírességek körében is nagyon népszerű Twitteren.

Rajongói persze azonnal elkezdték kérdezgetni – többek közt arról, milyen gyakorlatokat ajánlana nekik. Erre Jessica azt válaszolta, hogy a kardio mellett váltakozó intenzitású intervallum edzést, kis súlyokkal végzett köredzést, valamint pliometrikus edzést javasolt.

Utóbbi gyors, dinamikus mozdulatokból áll. A technika a feszülés-rövidülés váltakozását használja, így érve el az izmok gyorsaságának, illetve az izom-ideg koordinációjának fejlesztését. A biztonságos edzés kedvéért a gyakorlatok megkezdése előtt neked is azt ajánljuk, konzultálj egy tapasztalt edzővel.

Jessica Alba korábban azt nyilatkozta, hogy a napi 45 perces edzések nagyon jót tesznek mentális állapotának, viszont a teste olykor egyáltalán nem kívánja ezeket az alkalmakat. Pedig az edzőteremben több szórakoztató dolog is motiválhatja őt.

„Ott a tévé, az iPodom, magazinok, és edzőpartnerek is nagyon jó, ha vannak, mert így van kikhez szólni, és nem támad az az érzésem, hogy egyedül vagyok a problémámmal” – mondta egy interjúban a csinos sztár.

Majd hozzátette: a szülés után visszatér napi maximum 1200 kalóriát tartalmazó étrendjéhez. Ez a Wellness Cafe szerint rendkívül kevésnek mondható, hiszen egy egészséges, örökmozgó felnőtt nőnek napi 1600 kalória felett kellene meghúznia a határt.

Ezt a színésznő is érzi, hiszen bevallotta, hogy ez a tápanyagbevitel nem elég számára. „Ételszállító cégtől rendelek ennivalót, mert képtelen vagyok mértéket tartani. De mivel edzek is, gyakorlatilag éhezem. Ez szívás. Általában sok vizet iszom” – árulta el egy interjúban.

Jessica korábban azt nyilatkozta, terhessége alatt szívesen kényezteti magát, ám ha folyamatosan számolta a kalóriákat, és csak arra tudott gondolni, mennyit hízik majd várandóssága alatt, talán őt is érintette a sztárkismamák közt egyre gyakoribb mamirexia.

Az étkezési rendellenesség nem áll távol az anorexiától, amivel Jessicának szintén volt már tapasztalata. A sötét angyal című sorozatban Max Guevara szerepéért 45 kilósra fogyasztotta magát, és később bevallotta: valósággal a rengeteg edzés és a súlya megszállottja lett.

„Sok lánynak vannak táplálkozási zavarai, nekem is voltak. Amikor egy lány teste női testté alakul, megfelelő zsírpárnákkal az adott helyeken, én teljesen kiakadtam. Ez nagyon fura folyamat, mintha az ember még nem állna készen az új testére” – mondta egy magazinnak Jessica Alba.

Első terhessége után fűzővel fogyott le a sztár!

Jessica egy korábbi interjúban első terhessége utáni csodás fogyásáról is beszélt: akkor fűzőt viselt, mely összeszorította a felsőtestét, így minden ételből kevesebbet kívánt enni. Ezzel a módszerrel a színésznő négy hét alatt nyerte vissza korábbi alakját.

Fotó: Profimedia.hu – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X