Főoldal > AKTUÁLIS > Így őrzi fittségét Kovács Katalin!

Így őrzi fittségét Kovács Katalin!

edzéskajakozómozgásformasportoló
0

Írta: and

Olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakozónk, Kovács Katalin nemcsak a legeredményesebb magyar sportolónők közé tartozik, hanem a legcsinosabbak közé is, így szuper alakjára majdnem annyian felfigyelnek, mint fantasztikus eredményeire. „Nem tartok speciális diétát, inkább abban hiszek, hogy azt érdemes fogyasztani, amit megkívánunk. Azt is vallom azonban, hogy mértéket kell tartani” – árulta el Kati a Wellness […]

Olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakozónk, Kovács Katalin nemcsak a legeredményesebb magyar sportolónők közé tartozik, hanem a legcsinosabbak közé is, így szuper alakjára majdnem annyian felfigyelnek, mint fantasztikus eredményeire.

„Nem tartok speciális diétát, inkább abban hiszek, hogy azt érdemes fogyasztani, amit megkívánunk. Azt is vallom azonban, hogy mértéket kell tartani” – árulta el Kati a Wellness Cafe-nak a szegedi kajak-kenu világbajnokság után, a KFC Brazer termékeinek bevezetése miatt tartott sajtótájékoztatón. Majd hozzátette: „Általában a verseny előtti egy-két hétben figyelek oda jobban a táplálkozásomra, mert a szervezetem csak akkor működik kifogástalanul, ha jó ’üzemanyagot’ kap.”

A 31-szeres világbajnok kajakos azt is elmondta, hogy a versenyek előtt úgynevezett szénhidrátfeltöltéssel tudja visszapótolni a felkészüléssel elhasznált rengeteg energiát. „A nehezebb ételeket viszont itt is kerülnünk kell, hiszen ekkor is nagyon ügyelünk az egészséges táplálkozásra” – mondta.

Katit a hétfőtől szombat délig tartó edzések remek formában tartják, ezek mellett nincs is szüksége egyéb mozgásformák gyakorlására. „Azt nem tudnám megmondani, hogy egy nap hány órát mozgok, de valószínűleg nincs is értelme kiszámolni, mert ezek a napok gyakorlatilag teljes egészében elmennek az edzéssel. A tavaszi-nyári időszak pedig az edzőtáborozásról szól. Ilyenkor több hétig távol vagyunk, és a minél jobb eredményekre fókuszálunk” – tette hozzá.

De persze egy bajnoknak is szüksége van olykor a kikapcsolódásra, feltöltődésre: Katit elmondása szerint az tölti fel leginkább, ha otthon lehet, és családjával, barátaival tölthet egy kis időt: gyakran főzőcskéznek, vagy grilleznek a kertben, ami a sportolónő szerint remek közös alkotótevékenység. „Így nemcsak arról van szó, hogy anyukám fél napig süt-főz, ha átmegyünk látogatóba, és mi mindent felfalunk, hanem arról, hogy közösen készítünk valamit, és közben is remekül érezzük magunkat” – mondta.

Emellett Kati a sorozatokat is nagyon megszerette: „Most a Két pasi meg egy kicsi részeire vagyok rákattanva. Egy-egy sorozat azért is jó, mert az edzőtáborokban is segíthet abban, hogy miután mondjuk egy órát másra koncentráltam, újult erővel a hivatásomnak szentelhessem magam” – tette hozzá Kovács Kati.

Kati kedvencei:
„Az a típusú ember vagyok, aki nagyon rá tud kattanni egy-egy ételre, és sokáig szívesen fogyasztja ugyanazt. Nálam ilyen nagy kedvenc az egyik gyorsétterem-lánc rántott csirkéje káposztasalátával, de szívesen eszem grill húsokat is” – mondta 31-szeres világbajnok kajakozónk.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X