Főoldal > AKTUÁLIS > Így őrzi fittségét Müller Attila

Így őrzi fittségét Müller Attila

csirkemellfekvőtámaszfittségmagyarsztárteatisztított víz
0

Írta: and

Lelkes, amikor a FitBalance Millenáris sajtótájékoztatója után a TRX-hez lép, hogy kipróbálja az amerikai haditengerészet elit csapata által kifejlesztett népszerű, hordozható fitnesz eszközt. Néhány perc múlva izzadtságcseppekkel a homlokán, de szája szegletében elégedett mosollyal számol be a fekvőtámaszok és húzódzkodás eredményéről. „Egy ilyen fekvőtámasz jellegű gyakorlatnál a felsőtestem szinte minden izmát használom ahhoz, hogy ezeket […]

Lelkes, amikor a FitBalance Millenáris sajtótájékoztatója után a TRX-hez lép, hogy kipróbálja az amerikai haditengerészet elit csapata által kifejlesztett népszerű, hordozható fitnesz eszközt. Néhány perc múlva izzadtságcseppekkel a homlokán, de szája szegletében elégedett mosollyal számol be a fekvőtámaszok és húzódzkodás eredményéről.

„Egy ilyen fekvőtámasz jellegű gyakorlatnál a felsőtestem szinte minden izmát használom ahhoz, hogy ezeket rendesen sikerüljön végrehajtanom. Hiszen ha nem akarok kiesni a gyakorlatból, meg kell tartanom magam, miközben folyamatosan feszítem a hasam, és a lábaim is, mivel az egész testemet egyenesen kell tartanom” – mondja Müller Attila.

Majd hozzáteszi: csak azért gyöngyözik néhány cseppnyi izzadtság a homlokán, mert a számos izom megdolgoztatása a pulzusszámot is a magasba repíti. „Már tavaly is találkoztam a TRX-szel a FitBalance-on, de akkor még nem mentek ilyen jól a gyakorlatok. Azt viszont már ott éreztem, hogy ez az edzésmód bejön nekem” – árulja el mosolyogva.

Attilának mindig az olyan edzésformák tetszettek jobban, ahol a saját súlyával dolgozhat. „A fekvőtámasz, a húzódzkodás, a tornászgyakorlatok, a kötélmászás nagy kedvenceim, emellett a CrossFitet is imádom” – sorolja.

A súlyzós gyakorlatokért viszont nincs oda. „Ezek egy-egy izomcsoportot remekül megdolgoztatnak ugyan, de számomra a súlyzós edzések túl monoton gyakorlatsort jelentenek, és én ehhez türelmetlen vagyok” – nevet. Majd bevallja: néha emelgeti ugyan a kisebb súlyokat, de ehhez akkor is mindig extra adag motivációra van szüksége – még akkor is, ha épp a kedvenc zenéit hallgatja edzés közben.

A Cool Tv After X című műsorának műsorvezetője arra sem veszi rá magát minden nap, hogy lejárjon az edzőterembe. „Oda inkább azért jó járni, mert jó a társaság, és persze aranyos a pultos lány. Emellett van szauna, szolárium, tehát ez inkább a társasági élet és a wellness tevékenység egyfajta kellemes keveréke számomra. Ez néha jó, de az ilyen dolgok miatt könnyen kiesem az edzéstempóból, ezért inkább egyedül szeretek sportolni. Például majdnem minden reggel futok – fél órát, vagy egy órát, ahogyan időm engedi” – mondja.

A futást otthon bordásfalas gyakorlatokkal, például húzódzkodással, illetve esetenként kis súlyzókkal végzett feladatokkal egészíti ki. Attila összesen napi másfél-két órát mozog, amitől nagyon fittnek érzi magát. „Lehet, hogy nincsenek hatalmas izmaim, de azok viszont erősek és gyorsak” – teszi hozzá nevetve.

Aktív életmódjának kiegészítéseként Attila tisztított vizet iszik, amitől úgy érzi, nemcsak erőnléte lett még jobb, hanem a gondolatai is kitisztultak. „Cukros üdítőket, vagy egy-egy finom koktélt csak bulikban fogyasztok, esetleg olykor elszürcsölgetek egy-egy finom hosszúkávét, vagy mandulás kávét” – meséli.

Ezen kívül több dolgot is megtanult egészségesebb alternatívákkal helyettesíteni. „Otthon kávé helyett inkább teát főzök tisztított vízből, és azt viszem magammal. A cigarettáról leszoktam, helyette néha, társaságban vízipipázom. Emellett nagyon fontosak számomra a különböző étrend-kiegészítők: napi 2000 mg C-vitamint fogyasztok, illetve iszom egy deciliternyi olívaolajat. Ez a világ egyik legnagyobb csodaszere évszázadok óta: nemcsak az egészséghez, hanem a bőr fiatalságának megőrzéséhez is hozzájárul” – mondja.

Egészségét és fittségét tehát minden lehetséges módon igyekszik megőrizni, de a megvonásnak nem híve: „olykor eszem egy jó steaket, és azt sem jelenteném ki, hogy soha nem iszom alkoholt. De ezek után fontos, hogy visszatérjek az egészséges életmódhoz, sok mozgással, tisztított vízzel és vitaminokkal” – meséli.

Ami pedig az étkezést illeti, Attila nem fogyaszt fehér kenyeret és disznóhúst, tésztát pedig csak ritkán. „Kizárólag tiszta csirkemell sonkát eszem, és sok zöldséget, gyümölcsöt, illetve salátát, mert ezek könnyen és gyorsan elkészíthetők” – mondja Müller Attila.

Attila kedvenc finomsága:

„Két szelet barna kenyeret kenj meg olívaolajjal, közé tegyél egy szelet csirkemell sokát, sajtot és paradicsomszeleteket. Így tedd be pár másodpercre szendvicssütőbe, és már kész is egy isteni reggeli!”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X