Főoldal > AKTUÁLIS > Látogass ki idén is a Budavári Borfesztiválra!

Látogass ki idén is a Budavári Borfesztiválra!

0

Írta:

Megtippelni sem lehet, hogy 20 év alatt hány borospalacknyi víz folyt le a Dunán, de az biztos, hogy a Borfesztivál azóta több millió emberrel szerettette meg a bort. Elengedhetetlen szerepe lett a magyar borkultúra fejlődésében, kiteljesedésében, a borászok és a fogyasztók találkozásainak megszervezésében, a magyar bor hírnevének öregbítésében. 20 éve a Vörösmarty térről elindított szekér […]

Megtippelni sem lehet, hogy 20 év alatt hány borospalacknyi víz folyt le a Dunán, de az biztos, hogy a Borfesztivál azóta több millió emberrel szerettette meg a bort. Elengedhetetlen szerepe lett a magyar borkultúra fejlődésében, kiteljesedésében, a borászok és a fogyasztók találkozásainak megszervezésében, a magyar bor hírnevének öregbítésében.

20 éve a Vörösmarty térről elindított szekér nemhogy gurul, de megállíthatatlanul száguld, csak győzzünk utána szaladni!

Rád is vár a felejthetetlen élmény: több ezer bor, szívhez szóló ritmusok és dallamok, nagyszerű produkciók, ízek és illatok bódító kavalkádja, festői szépségű környezet, sok-sok barát és ismerős, emberek, arcok, mosolyok.

Franciaország a díszvendég, sztárparádé a színpadon, a csirke osztrigája, ajándékok-meglepetések, fotókiállítás az elmúlt 20 évről, rengeteg játék, borbíráló tréning, ingyenes wifi, kreatív gyereksarok, szüreti kavalkád, nagy szülinapi tortázás és pezsgőzés…

A Borfesztivál nyitóakkordjaként a Gálakoncert műsora csendül fel a Művészetek Palotájában, szeptember 2-án este 19.30 órakor.

Aki már belekóstolt, és aki még nem, egyaránt szívesen látott hallgató szeptember 5-6-án a hosszú évek óta megrendezésre kerülő, népszerű Boregyetemen. A kétnapos kurzuson elismert szakemberek, színvonalas, érdekes, borkóstolóval egybekötött naprakész előadásain, hasznos információkkal gazdagodhatnak a borbarátok és a tudásukat frissíteni vágyó szakmabeliek is. Franciaország, szarvasgomba, és még sok más érdekes téma várja a hallgatókat.

A Mesterségek Ünnepén (augusztus 18–21.), A Budavári Borfesztivál a borkészítéssel kapcsolatos interaktív programokkal várja az érdeklődőket, ahol a borszeretők a Selection.hu Borszaküzlet közreműködésével kóstolhatják meg a finom nedűket.

borfesztcikk.jpg ()A fesztivál színpadi programjai:

2011. szeptember 7. szerda

17 óra FRANCIA VENDÉGMŰVÉSZEK MŰSORA
18 óra ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ
19 óra CSÍK ZENEKAR – SZTÁRVENDÉG: KISS TIBOR

2011. szeptember 8. csütörtök

16 óra 30 perc SÖNDÖRGŐ EGYÜTTES ÉS TOMPOS KÁTYA
18 óra BOGNÁR SZILVIA ÉS AZ ETNOÉ – VILÁGZENEI KONCERT
20 óra 30 perc GHYMES EGYÜTTES

2011. szeptember 9. péntek

15 óra FRANCIA VENDÉGMŰVÉSZEK MŰSORA
16 óra 30 perc HOT JAZZ BAND
18 óra OROSZ ZOLTÁN – EZERARCÚ HARMONIKA
20 óra 30 perc BENKÓ DIXIELAND BAND
22 óra BORBÉLY MŰHELY

2011. szeptember 10. szombat

15 óra BODROG TÁNCEGYÜTTES
16 óra MATYÓ NÉPTÁNCEGYÜTTES
17 óra A TÖRLEY PEZSGŐREND AVATÁSI SZERTARTÁSA
18 óra KERTÉSZ TÁNCEGYLET
18 óra 40 perc LIPPENTŐ TÁNCEGYÜTTES
19 óra 20 perc CSILLAGSZEMŰ TÁNCEGYÜTTES
20 óra TANAC TÁNCEGYÜTTES
20 óra 40 perc ZALAI TÁNCEGYÜTTES ÉS A KÚTYKÖLYKÖK
22 óra 30 perc ETNOFON ZENEI TÁRSULÁS

2011. szeptember 11. vasárnap

13 óra SZARVASGOMBA LOVAGRENDIB BEVONULÁS, LOVAGRENDI AVATÁS,  JÓTÉKONYSÁGI SZARVASGOMBA ÁRVERÉS – AZ ÉV LEGNAGYOBB FOGÁSA
14 óra BARTÓK BÉLA FÉRFIKAR – „JÓ BOR KELL A MAGYARNAK”
15 óra PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA
16 óra 30 perc JUBILEUMI TORTA FÖLVÁGÁSA, A LEGSZEBB PALACK SZAVAZÁS ÉS A FESZTIVÁL BORA DÍJ ÁTADÁSA. KÖZREMŰKÖDIK A VIVÁT BACCHUS ÉNEKEGYÜTTES
18 óra 30 perc MICHERELL MYRTILL ÉS ZENEKARA
20 óra FARKAS SÁNDOR BÁRZONGORISTA

Gyereksarok is várja az alkotni vágyó gyermekeket a Nagyszínpad melletti Savoyai teraszon szeptember 10-11-én, 10:00-16:00 óráig a 20. Budavári Borfesztiválon!

A Borfesztiválra megjelenik a Wine in Hungary 2011 a Budapest Business Journal kiadványa, ami csokorba gyűjti Magyarország legszínvonalasabb pincészeteit, borászatait, bemutatva azok szolgáltatásait, legyen az gasztronómiai, rendezvény vagy szállás lehetőség. Ismerteti az országra jellemző borfajtákat, beszélget neves borászokkal arc poeticájukról, átfogó képet ad a magyar borvidékekről, borkultúráról angol-magyar nyelven. Ára: 2990,- Ft.

Napijegy: elővételben augusztus 7-ig 1950 Ft, utána 2500 Ft
Bérlet 5 napra: elővételben augusztus 7-ig 6500 Ft, utána 7000 Ft

A Borfesztivál belépőjegyével a Magyar Nemzeti Galéria és a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításai is ingyenesen megtekinthetők. A Borfesztivál jellege miatt a rendezvényen üdülési csekket illetve kultúra utalványt nem tudnak elfogadni.

Forrás: aborfesztival.hu

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X