Főoldal > AKTUÁLIS > Töltsd fel magad és munkatársaidat!

Töltsd fel magad és munkatársaidat!

kamramunkaoxigén
0

Írta:

Az Eurofound nemrégiben közzétett kutatása alapján Magyarország a harmadik az európai nemzetek listáján az átlag munkaórákat tekintve – nálunk csak Romániában és Lengyelországban dolgoznak többet a munkavállalók. Ezzel együtt hazánkban is egyre több munkaadó ismeri fel, hogy a szervezet szempontjából alapvető fontosságú a munkatársak hosszú távú teljesítőképességének megőrzése. A fáradt, túlhajszolt kolléga ugyanis a teljes […]

Az Eurofound nemrégiben közzétett kutatása alapján Magyarország a harmadik az európai nemzetek listáján az átlag munkaórákat tekintve – nálunk csak Romániában és Lengyelországban dolgoznak többet a munkavállalók.

Ezzel együtt hazánkban is egyre több munkaadó ismeri fel, hogy a szervezet szempontjából alapvető fontosságú a munkatársak hosszú távú teljesítőképességének megőrzése. A fáradt, túlhajszolt kolléga ugyanis a teljes szervezet működésére negatív hatással van. Lassabban készülnek el a munkák, több a minőségi probléma, a kedvetlenség, rossz közérzet pedig könnyen átragad a többiekre is.

Különösen igaz ez azokra a vezető beosztású munkatársakra, menedzserekre, akik a mindennapokban a „hátukon viszik” a céget. Ők azok, akik éjjel-nappal dolgoznak, folyamatos nyomás, túlterheltség alatt élnek, és akiknek ugyanakkor nap mint nap fontos, a cég jövőjét befolyásoló döntések sorát kell meghozniuk. Ezek az emberek hajlamosak azt hinni, hogy ők sohasem fáradnak el, mindent kibírnak, képesek folyamatosan 200%-os teljesítményt nyújtani – és ezt környezetükkel is el tudják hitetni.

Erre azonban igencsak rácáfol egy nemrégiben nyilvánosságra hozott német felmérés, amely szerint Németországban a „burnout” szindróma, azaz a kiégés mára népbetegséggé vált, és csaknem 9 millió munkavállalót érint. Ennek legáltalánosabb tünetei az állandó fáradtság, kimerültség, alvási zavarok, koncentrációképesség csökkenése, különböző szív- és gyomorpanaszok, folyamatos nyugtalanság, feszültség. A burnout szindróma pedig nem egyik percről a másikra jelentkezik, kialakulásához hosszú, lappangó folyamat vezet.

kamra2.jpg ()Ennek fényében célszerű tehát minél nagyobb figyelmet szentelni a munkatársak, és különösen a vezető beosztásban lévők feltöltődésére. Fontos, hogy ne csak baj esetén lépjünk, mert ez sok esetben már késő. A szervezet szempontjából az az ideális, ha folyamatos revitalizációs lehetőségeket kínálunk a munkatársak számára, ezzel nemcsak, hogy megelőzzük kiégésüket, de biztosíthatjuk számukra a kiemelkedő teljesítmény nyújtásához szükséges testi és lelki feltöltődést.

A munkatársak feltöltődésének biztosítására eddig is számos lehetőség állt rendelkezésre, a különböző sport aktvitásoktól, az üdülőprogramokon át egészen a céges masszázsig. Most azonban egy új és különleges lehetőséggel bővül ezen lehetőségek tárháza. A feltöltődés gyors, kényelmes és rendkívül hatékony módját kínálja egy speciális revitalizáló program, amely az oxigén természetes gyógyító erejét használja a test feltöltődéséhez. Segítségével az emberi szervezet feltöltődési sebességét 12-szeresre lehet növelni.

Az oxigénben merülés során az ügyfelek egy speciális kialakítású kamrában ülve, megnövelt nyomáson 100%-os oxigént lélegeznek be. A megemelt nyomás révén a szervezet oxigénfelvevő képessége 15-20-szorosára nő, így a tiszta oxigén belélegzésével a sejtek tápanyagául szolgáló oxigén nagyobb mennyiségben és koncentráltabban jut el a szervezet működéséért felelős sejtekhez. A sejtek anyagcseréjének gyorsulásával azok működése helyreáll, így hatványozottan aktiválódnak a szervezet regenerálását elősegítő élettani folyamatok.

A terápia hatása kettős. Egyrészt segít a teljesítményfokozásban, így javulnak a mentális funkciók, nő a koncentrációkészség, fokozódik a fizikai teljesítőképesség. Másrészt egészségmegőrző hatása van; erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, gyorsítja az anyagcserét és csökkenti a keringési zavarok kialakulásának esélyét.

A program alapját képező terápia klinikailag alátámasztott és az egészségügyben már ötven éve széles körben alkalmazott. Általános tapasztalatok alapján egy 10 kezelésből álló program hatása nagyjából 1 hónapos nyaralással ér fel. A programban résztvevő menedzserek közérzetük általános javulása mellett, koncentrációs képességük és teherbírásuk növekedéséről számoltak be, és elmondásuk szerint a stressz hatásait is könnyebben tudták kezelni.

Forrás: www.meruljonoxigenben.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X