Főoldal > AKTUÁLIS > Ez történik a testeddel, ha egész nap görnyedten ülsz

Ez történik a testeddel, ha egész nap görnyedten ülsz

home officekoronavírusmunka
0

Írta:

A koronavírus okozta kellemetlenségek egyik hozadéka, hogy sokan otthonainkból dolgozunk, sok esetben megfelelő munkakörnyezet nélkül.

A világjárvány magával hozta az otthoni munkavégzést is. Sokan azonban nem ergonomikus székeken, idilli munkakörnyezetben dolgoznak, hanem ahol épp adódik hely a lakás egy nyugodt szegeltében: legyen az a konyhapult, vagy a nappali dohányzóasztala vagy épp a hálószoba. A nem megfelelő körülmények, az állandó görnyedés a gép előtt nem tesz jót az egészségünknek.

A helytelen testtartás egy sor egészségügyi problémát idézhet elő, figyeljünk a jelekre:

  • a gerinc természetellenes hajlítása megterhelheti és megfeszítheti a nyak izmait, ami fejfájáshoz vezethet, és hozzájárulhat a súlyosbodó migrénhez és más típusú fejfájásokhoz is. Ez negatívan befolyásolja a légzését is.
  • megakadályozza, hogy a hasi izmok elvégezzék a munkájukat, ezért ezek az izmok gyengülnek. Minél gyengébbek az izmok, annál nehezebb megfelelő testtartással ülni vagy állni.
  • lassított emésztést, székrekedést, gyomorégést okozhat

Figyeljünk oda, álljunk fel a székünkből legalább óránként, sétáljunk, lélegezzünk mélyeket – ezekkel az apró trükkökkel már elkerülhetjük a kellemetlen tüneteket.

via

(címlap fotó: pixabay)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X