Főoldal > AKTUÁLIS > 2012 megszínesíti az esküvői ruhákat

2012 megszínesíti az esküvői ruhákat

esküvőruhaszín
0

Írta:

A divat változik, de valami örök: az ifjú hölgyek már évszázadok óta álmodnak a nagy napról, amikor feleségül mehetnek szívük választottjához. Bár az ideális partner kiválasztásában senki sem tud segíteni, Héjja János divattervező igyekszik megmutatni, miben nézhetnek ki legtökéletesebben a menyasszonyok esküvőjükön. A divat talán az egyik leggyorsabban változó jelenség a világon: az évszakokkal mindig […]

A divat változik, de valami örök: az ifjú hölgyek már évszázadok óta álmodnak a nagy napról, amikor feleségül mehetnek szívük választottjához. Bár az ideális partner kiválasztásában senki sem tud segíteni, Héjja János divattervező igyekszik megmutatni, miben nézhetnek ki legtökéletesebben a menyasszonyok esküvőjükön.

A divat talán az egyik leggyorsabban változó jelenség a világon: az évszakokkal mindig megújul, sőt, egy-egy trenden belül is eltérések vannak. Az esküvői ruhák divata azonban sosem megy ki a divatból, hiszen amíg vannak házasodni vágyó párok, addig vannak lelkes menyasszonyok is, akik a lehető legtökéletesebben szeretnének kinézni a menyegzőn. A ruhaválasztás talán az egyik legfontosabb kellék, hiszen ez tükrözi leginkább az ara egyéniségét. Héjja János, Magyarország egyik legkiválóbb esküvői ruha tervezője is pontosan tudja, mi kell a nőknek a nagy napon.

eskuvoiruha2.jpg ()„Az idei menyasszonyi ruhák vonalvezetése nem tér el az eddigi években megszokottaktól, változást inkább a színekben tapasztalunk” – árulta el János. – „A hölgyek egyre merészebbek: a ruhák egészére már nem jellemző a fehér, hanem megjelenik a pink, a fekete vagy a sötétkék egy-egy kiegészítő formájában, mint a szalag, a csipke vagy a virág. Az, hogy ezek a díszítések mennyire hangsúlyosak, nagyban függ attól, hogy a menyasszony mennyire bevállalós. Akadnak olyan hölgyek, akik az egész ruhát szeretnék valamilyen hangsúlyos színben viselni, de nagyban befolyásolja a bőrszín és a hajszín is, valamint az esküvő stílusa.”

A szín mellett azt is fontos eldönteni a leendő feleségeknek, hogy milyen legyen a ruha formája, vonalvezetése.

„Nagy különbségek vannak a ruhák szabását illetően, de ez is mindig a vendégtől függ. Van, aki kislány kora óta a „hercegnős”, habos-babos ruhát képzeli el magának, több alsószoknyával, amelyben valóban egy királynőnek érezheti magát. Ebből is rengeteg fazon van, és a menyasszonytól függ, melyiket érzi igazán magáénak. Sosem szoktam rábeszélni valakit erre, vagy arra a stílusra, hiszen az esküvő nem arról szól, hogy én mit javaslok, hanem az ifjú ara ízlésétől. Ha azt látom, hogy valami nem előnyös egy hölgynek, akkor igyekszek olyan tanácsokat adni, amikkel még nem változtatunk rajta. A legfontosabbnak azt tartom, hogy a belső egyéniség tükröződjön a ruhán” – mesélte a divattervező, aki azt is hozzátette, hogy remek emberismerő, így könnyen megértik egymást vendégeivel.

eskuvo5.jpg ()


A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

„Az estélyi ruhák örök divatja a fekete, legyen szó egy mini koktélruháról, vagy egy klasszikus értelemben vett báli ruháról. Azonban, ahogy közeledik a tavasz, egyre gyakoribbak a színes, tavaszias öltözetek: a pink, a türkiz, de akár a piros-kék kombinációja is egyedi kreációkat hoz létre. Ami számomra a legzavaróbb, ha valaki nem tartja be a derss code-ot. Gondolok itt olyan hibákra, amikor egy elegáns kis ruhához egy hatalmas utazótáskát kapnak a kezükbe, vagy egy bálba kosztümben érkeznek. Ha ilyen eseményre mennek, bizony tudni kell járniuk a hölgyeknek a magassarkú cipőben, ha nem elégedettek az alakjukkal, el kell viselniük a fűzőt. A részletekre is oda kell figyelni, és bizony tudni kell viselni ezeket a ruhákat.”

Íme 2012 legszuperebb futócipője!

Kalandra vágysz? A Duna Plazában megtalálod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X