Főoldal > AKTUÁLIS > A magyarok egyharmada elégedetlen a hajával

A magyarok egyharmada elégedetlen a hajával

hajhajápolás
0

Írta:

A panaszra legtöbbször a zsírosodás, a hajhullás és a hajkorpa ad okot. Az ezerfős kutatás válaszadóinak 31%-a számolt be arról, hogy problémát jelent a haja túlzott zsírosodása, 27%-uk hajhullásra, 26%-uk pedig hajkorpára panaszkodott. Hajának töredezettsége 21, túlzott szárazsága pedig a magyarok 13%-a számára okoz nehézségeket. Ezen belül a nők általánosságban több gondról számoltak be, mint […]

A panaszra legtöbbször a zsírosodás, a hajhullás és a hajkorpa ad okot.

Az ezerfős kutatás válaszadóinak 31%-a számolt be arról, hogy problémát jelent a haja túlzott zsírosodása, 27%-uk hajhullásra, 26%-uk pedig hajkorpára panaszkodott. Hajának töredezettsége 21, túlzott szárazsága pedig a magyarok 13%-a számára okoz nehézségeket.

Ezen belül a nők általánosságban több gondról számoltak be, mint a férfiak. Míg a magyar férfiak 20%-a panaszkodott zsírosságra, 17%-a hajhullásra és 25%-a hajkorpára, addig a nőknél ez az arány 41, 37, illetve 28 százalék. Emellett a nők 38%-ának okoz gondot hajának töredezettsége, 22%-ának pedig szárazsága. A kutatást végző cég szakértője szerint a nők problémáinak jelentős része a szépségért folytatott harc során keletkezik, mely igencsak meg tudja viselni a hajat.

haj2.jpg ()„Bár a haj egészségét a gének is befolyásolják, a haj károsodásáért a rendszeres hajvasalás és hajsütés is felelőssé tehető, ebben pedig nagyrészt a nők érintettek” – emeli ki Fülőp Enikő, a vállalat értékesítési igazgatója. A szakember hozzátette, annak ellenére, hogy a lakosság egyharmada elégedetlen a hajával, hajerősítő készítményeket csak a nők 23, a férfiaknak pedig csupán 2%-a használ. A kozmetikai cégek kínálatában pedig megtalálhatóak azok a hajápolási készítmények, melyek a legtöbb problémára megoldást nyújtanak. Ilyen például az öregedésgátló és a hajhullás elleni sampon, valamint a töredezett hajvégekre, illetve a zsíros hajra való szérum.

 *A kutatást az NRC piackutató végezte 2011 decemberében. Az eredmények a magyar lakosságra nem, korcsoport, végzettség és lakóhelytípus szerint reprezentatívak.

Forrás: http://gerovital.hu/farmec/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X