Főoldal > AKTUÁLIS > Fussunk együtt Budapestért!

Fussunk együtt Budapestért!

futás
0

Írta:

A tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye nem csak a mozgásra ad lehetőséget, hanem arra is, hogy futva is megismerjük Budapest legszebb részeit. 1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: “Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!” A mozgalomhoz […]

A tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye nem csak a mozgásra ad lehetőséget, hanem arra is, hogy futva is megismerjük Budapest legszebb részeit.

1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: “Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!” A mozgalomhoz hamarosan New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona és 1986-ban Budapest is csatlakozott.

A hagyományos Vivicittát (12 km) és a Midicittát (6,2 km) a gyakorlottabbaknak ajánljuk. A kezdők, a kisebbek és az idősebbek választhatják a Minicittát (3,2 km), vagy a Gyaloglást (3,2 km) is. Az 1 kilométeres Családi Futáson együtt állhatnak rajthoz gyerekek, szülők, nagyszülők.

Ha a kis távokból többet is vállalnál, figyelmedbe ajánljuk a Midicittá+ (6,2 km +3,2 km) lehetőségét.

futas2.jpg ()A tavaly debütált Telekom Vivicittá Félmaraton pedig a hosszabb távok kedvelőit várja.

Ünnepeljük együtt Budapestet!

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás idei két vidéki helyszíne Pécs (április 14.) és Szolnok (április 15.) lesz.

Bővebb információ: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X