Főoldal > AKTUÁLIS > Párjukkal nézik az Eb-t a magyar pasik

Párjukkal nézik az Eb-t a magyar pasik

focitévé
0

Írta:

Az Eb előtt a férfiak hattizedének volt kedvenc csapata, és ezek többsége – közel 70 százalék – még az elődöntők előtt is bízhat csapata végső sikerében. Bár a döntőt a legtöbben nyilvános helyen, másokkal együtt szurkolva néznék majd, a férfiak közel fele feleségével vagy barátnőjével kettesben követi a foci-Eb meccseit. A legtöbben szívesen visszanézik a […]

Az Eb előtt a férfiak hattizedének volt kedvenc csapata, és ezek többsége – közel 70 százalék – még az elődöntők előtt is bízhat csapata végső sikerében. Bár a döntőt a legtöbben nyilvános helyen, másokkal együtt szurkolva néznék majd, a férfiak közel fele feleségével vagy barátnőjével kettesben követi a foci-Eb meccseit. A legtöbben szívesen visszanézik a legjobb meccseket, ha könnyen elérik azokat – derül ki a egy felmérésből.

Közvetlenül az EB előtt a magyar férfiak 73 százaléka tervezte, hogy valamilyen gyakorisággal követi az Eb összecsapásait. A reprezentatív felmérés az ő meccsnézési szokásaikat vizsgálta.

Párban a kanapén

A sportesemények követése kifejezetten társas tevékenység a férfiak körében. Az Eb olyan esemény, ami különösen megnöveli a közösségi tévézés iránti igényt. Míg a 18-55 éves férfiak közül csupán minden tizedik tévézik hétköznapokon a barátaival, az Eb-meccsek kedvéért hatszor ennyien ülnek barátaikkal a képernyő elé. A legtöbben otthon vagy valamelyikük lakásán követik a viadalokat, nagyjából ugyanekkora arányban (39 százalék) pedig partnerükkel – feleségükkel vagy barátnőjükkel – ülnek kettesben az otthoni kanapéra a képernyő elé.

tv2.jpg ()A döntő az összes meccshez képest is sokkal inkább közösségi esemény: tíz férfi közül hat a barátaival együtt szeretné nézni a mindent eldöntő összecsapást. 47 százalékuk pedig nyilvános helyen, másokkal együtt szurkolva követi majd az utolsó meccset, mint az Eb többi mérkőzését – derül ki a felmérésből.

A labda körül forog

Az Eb-t követő férfiak között ugyanakkora arányban (kb. 30-30 százalék) vannak az igazán elhivatott focirajongók, akik minden egyes meccset megnéznek, mint a „kocanézők”, akik csak egy-egy érdekesebb párbaj miatt ülnek a tévé elé. A focinéző urak háromnegyede minden programját a kontinensviadalnak rendeli alá, azaz lehetőleg élőben szeretné megnézni a kiválasztott meccseket. 10 százalékuk már rögzíti is valamilyen formában a mérkőzéseket: közülük a legnagyobb arányban azért tesznek így, hogy a nekik megfelelő időpontban ülhessenek szurkolni a képernyő elé.

Az egészen elhivatott drukkerek – akik azért veszik fel az egyes meccseket, hogy többször is visszanézhessék azokat a rögzítést tervezőknek csak harmadát teszik ki. Ha azonban nem maguknak kell gondoskodniuk az összecsapások rögzítésről, már kétharmaduk válaszolt úgy, hogy szívesen visszanézné a számára érdekes mérkőzéseket. Ez az arány körülbelül ötszöröse azokénak, akik maguk állítják be a rögzítést a készülékükön.

Biztosra mennek

Az Eb férfiközönségének 60 százaléka a magyar csapat távollétében is talál magának kedvencet. A legnépszerűbbek a címvédő spanyolok, őket a németek, majd a holland válogatott követi. A szurkolók többségének van tartalék kedvence is arra az esetre, ha elsőszámú favoritja kiesne. Kétharmaduk nem bízta a véletlenre kedvence kiválasztását: 64 százalék annak a csapatnak drukkol, amelyet a legesélyesebbnek is tart.

Forrás: Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet, T-Home

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X