Főoldal > AKTUÁLIS > Mozogj és táplálkozz úgy, mint Cristiano Ronaldo

Mozogj és táplálkozz úgy, mint Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldoedzéselektrolitenergiafocihidratálássportsportitaltáplálkozás
0

Írta:

5+1 életmódtipp a sztárfocistától

Cristiano Ronaldo a világ egyik legismertebb sportolója. Számtalan elismerést és díjat tudhat magáénak, a gyerekek számára példakép, nők milliói epekednek utána és férfiak ezrei akarnak úgy kinézni, mint ő. Tulajdonképpen bármit megtehetne, amit csak akar. Ronaldo mégis szigorú edzéstervet követ, egészségesen táplálkozik, és nagyon odafigyel az életvitelére.

Ha a labdabűvöléshez nem is értesz, most mutatunk pár olyan tippet, amivel olyan életformát követhetsz, mint Cristiano Ronaldo:

1. Ronaldo heti 3-4 alkalommal HIIT edzésekre, azaz magas intenzitású intervallum tréningekre jár. Az ilyenfajta edzések során nagyon rövid ideg nagyon kemény gyakorlatokat végez, majd pár másodperces pihenők után ismétlődnek a feladatok. Jó hír, hogy nem kell méregdrága személyi trénereket fizetned, és egy hónapra előre elkötelezned magad egy fitneszbérlettel, hiszen az edzést már otthon is el tudod végezni. A lényeg, hogy hamar pörgesd fel a pulzusod (helyben futással, ugrálással, guggolásokkal, fekvőtámaszokkal), és 30 percnél többet ne eddz! A különböző sorozatok között 20 másodpercet kell pihenni, és elég, ha egy-egy feladatsort 2-3 alkalommal ismételsz.

2. Száműzd az alkoholt a mindennapokból! – drasztikusan hangzik, viszont hatásos. A szervezet az alkoholt szénhidrátként dolgozza fel, és a glikémiás indexe is nagyon magas. Hamarabb lehet CR alakod, ha vízre cseréled a folyékony kenyeret. Ráadásul, igencsak költséghatékony, nem igaz? Ronaldo már nagyon sokszor beszélt a víz és a megfelelő hidratálás fontosságáról, ez az egyik trükkje, hogy megtartsa tökéletes kondícióját. Edzés előtt, közben és után is fontos a gyors energiaellátás és a megfelelő hidratálás. Ehhez kiválóak az olyan sportitalok, mint a Herbalife Nutrition és Cristiano Ronaldo által közösen kifejlesztett CR7 Drive hipotóniás ital.

3. Táplálkozz helyesen! Ronaldo rengetegszer elmondta már, hogy a helyes táplálkozás nélkülözhetetlen az életében, és nagyon sokat hozzáad eredményeihez az, hogy szigorú diéta és étrend szerint táplálkozik. Ronaldo mindig egy jó reggelivel kezdi a napját és magas minőségű fehérje, szénhidrátok és egészséges zsírok kiegyensúlyozott keverékével tölti fel testét a nap során. Szerinte a jó táplálkozás mindig fontos, különösen sportolás és játék után, hogy az izmok regenerálódni tudjanak.

4. Nemcsak az a fontos, hogy egészségesen, de az is, hogy rendszeresen étkezzünk. Cristiano Ronaldo naponta hat-hét alkalommal eszik, így biztosítja, hogy szervezetének elegendő ideje legyen feldolgozni a bevitt táplálékot és a vitaminokat.

5. Pihenj sokat! Ronaldo saját elmondása szerint minden szabadidejét a családjával és a barátaival tölti, nagyon sokat kirándulnak, vagy a szabadban lazítanak. Nagyon fontos, hogy ne csak fizikailag, de szellemileg is a toppon légy, ezt pedig relaxációval vagy egy kis kikapcsolódással éred el a legkönnyebben.

+1   Adakozz! Ne csak külsőleg hasonlíts a sportolóra, hanem a belső értékeket is vedd át tőle! Ronaldo híresen sokat segít a rászorulókon, karitatív munkája igazán példaértékű. Neked persze nem kell milliós adományokat összegyűjtened – elég, ha szétnézel és kiválogatod azokat a holmikat, amire Neked már nincs szükséged. Válassz egy számodra szimpatikus alapítványt, és lepd meg őket!

Forrás: Herbalife


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X