Főoldal > AKTUÁLIS > Vegetáriánus és wakeboradozik a lányok kedvenc Megasztárosa

Vegetáriánus és wakeboradozik a lányok kedvenc Megasztárosa

edzésgalériainterjúmasszázsvegetáriánus
0

Írta: and

Sokan nemcsak tehetséges énekes-zenészként és a lányok kedvenceként tekintenek Farkas-Jenser Balázsra, hanem nagy sportrajongóként is. Nem is csoda, hiszen a Megasztár hatodik szériájának 22 éves felfedezettje kisgyermek korától kezdve imád mozogni: négyéves kora óta síel, úszni háromévesen kezdett, a triatlonnal pedig hatévesen ismerkedett meg. „A futás most is központi elem nálam, és ha egyszer nekikezdek, […]

Sokan nemcsak tehetséges énekes-zenészként és a lányok kedvenceként tekintenek Farkas-Jenser Balázsra, hanem nagy sportrajongóként is. Nem is csoda, hiszen a Megasztár hatodik szériájának 22 éves felfedezettje kisgyermek korától kezdve imád mozogni: négyéves kora óta síel, úszni háromévesen kezdett, a triatlonnal pedig hatévesen ismerkedett meg.

„A futás most is központi elem nálam, és ha egyszer nekikezdek, akkor 5 kilométer kötelező. Úgy tudom, ez a mozgásforma többek közt arra jó, hogy krízis üzemmódba állítja az ember testét: amikor erőfeszítést fejtünk ki, a test rájön, hogy itt most be kell dobni mindent” – mondta mosolyogva.

Majd hozzátette: futás után has- és hátizom, illetve az alsó gerinctámasztó izmok erősítésére szolgáló gyakorlatokat végez, de a húzódzkodás is az edzések részét képezi nála – méghozzá késő esténként. „Egy olyan edzőterembe járok, ami este 11 óra után is nyitva tart. Olyankor nincs már ott senki, tehát egyedül, a saját ritmusomnak megfelelően tudok sportolni” – tette hozzá.

Balázs igyekszik a heti két-három edzésre időt szakítani, de ez a Megasztár alatt nem mindig sikerült neki. „Ahogy közeledett a vége számomra, úgy lett egyre több a feladat, ezért hetekig alig volt időm testmozgásra” – árulta el.

balazs2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Márpedig az énekes számára a rendszeres sport fontos tényező, mint ahogyan az is, hogy a napi rutinja ne boruljon fel. „Ha nincs kialakított ritmusom, éjjeli bagoly vagyok: hajnali háromkor kerülök ágyba, és csak délelőtt kelek. Ezért általában kialvatlanabb és fáradtabb vagyok, ami igencsak megnehezíti a munkafolyamatokat” – árulta el.

A lányok egyik kedvenc megasztárosa interjúnk előtt épp a Caramel turnéra készült, de természetesen már arról is megkérdeztük, hogyan fog kikapcsolódni a koncertek és a sok munka után.

Balázs nagyon kedveli a vízi sportokat, és nyáron valószínűleg lesz is alkalma ezeket gyakorolni. „A beltéri szörfözést nemrég próbáltam ki, és tetszett is, de szerintem nyáron inkább wakeboardozni fogok. Ez egy nem túl régi, de annál nagyobb szerelem az életemben” – árulta el.

Nyaranta a Velencei-tóhoz jár le a családjával, ahol a wakeboardozás előtt vagy után a biciklijét is előveszi. „Nálunk már családi programmá vált, hogy kerékpárral megkerüljük a tavat. Emellett nagyon remélem, hogy idén a tengerpartra is eljutok, mert nemcsak úszni, hanem búvárkodni is szeretnék” – mesélte.

Balázs nemcsak a rendszeres mozgásra igyekszik figyelni, hanem a helyes táplálkozásra is. „Mivel nem izmosodni, hanem szálkásodni szeretnék, oda kell figyelnem arra, mennyi szénhidrátot viszek be a szervezetembe. Kenyeret és friss péksüteményeket nem igazán szoktam fogyasztani, illetve vegetáriánus vagyok, tehát hús helyett tofut vagy sajtot eszem. És van egy új kedvenc ételem, a grillezett gomolya friss salátával és grillezett zöldségekkel” – mondta.

Majd azt is elárulta, hogy a rendszeres mozgás mellett mi tölti őt fel energiával. „Ha nagy ritkán eljutok wellness hotelekbe, szeretem kiélvezni ezek minden előnyét. Rendszerint a szaunát próbálom ki az elsők közt, ez ugyanis nemcsak közel áll hozzám, de az elmúlt években meg is ismerkedtem a szaunázás kultúrájával. Ezen kívül egy-egy masszázs is jól esik, szerintem ez testnek és léleknek egyaránt felüdítő élmény” – tette hozzá. 

Emellett nemcsak a zene, hanem általában a művészetek, a kultúra is közel állnak a szívéhez. „Feltölt egy múzeumlátogatás, séta egy galériában, vagy egy régi könyv is, például a nagymamától örökölt, 1921-es kiadású Jókai-regény, A kiskirályok. Ezek mind-mind olyan dolgok, amiktől nagyon sokat kapok” – mondta.

Balázs a családja támogatásának is sokat köszönhet. „A családom zseniális, hiszen a szüleim mindig minden energiát, odafigyelést és szeretetet megadtak a bátyámnak és nekem. Örökké hálás leszek, hogy ennyit foglalkoztak velünk, és persze a mai napig tartó támogatásukért is” – mesélte Farkas-Jenser Balázs.

Fotó: TV2

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X