Főoldal > AKTUÁLIS > Hangolódj az olimpiára 5 szuper programtippünkkel

Hangolódj az olimpiára 5 szuper programtippünkkel

olimpia
0

Írta: and

1. „Gyorsabban, magasabbra, erősebben!” Az újkori olimpiai mozgalom egyik alapítójának, Pierre de Coubertinnek

1. „Gyorsabban, magasabbra, erősebben!”

Az újkori olimpiai mozgalom egyik alapítójának, Pierre de Coubertinnek tulajdonított szlogen, a „Gyorsabban, magasabbra, erősebben” a nemzetek közötti nemes versengés eszméjét fogalmazta meg a 19. század végén. A Magyar Nemzeti Galéria és a Sportmúzeum közös kiállítása a londoni olimpia alkalmából olyan összeállítást tár a nagyközönség elé, amely a különböző – nem csak olimpiai – sportágak céljait és jellegzetességeit értelmezi a műalkotások segítségével. A kiállítás rendezői a jelen nézőpontjából tekintettek végig a 20. századi művészeten. A látványos válogatáson többek között olyan művészek alkotásait láthatjuk, mint Ferenczy Béni, Medgyessy Ferenc, Kisfaludi Stróbl Zsigmond, Vaszary János, Szőnyi István, vagy Egry József.

További információk: http://www.mng.hu/

2. Irány a Grund!

Már a kezdetektől szeretnéd nézni az olimpiai közvetítéseket, de nem a kanapéról? Még nincs ötleted, hová hívd el a barátaidat? Akkor mondunk egy tuti tippet: az egyedülálló építészeti megoldásairól, finom ételeiről, italairól és remek hangulatáról ismert Grundban nem fogsz csalódni. A közvetítéseket július 28-ától követhetitek itt figyelemmel.

További információk: http://www.agrund.hu/index.php

grundjo.jpg ()3. Kövesd az olimpia versenyeit a John Bull Sportpubban!

Ha az olimpia idején épp angol anyanyelvű vendégeket fogadsz, de együtt szeretnétek nézni a közvetítéseket, menjetek a John Bull Sportpubba, ahol angol és magyar nyelven is sugározzák majd a versenyeket. Válasszátok ki a kedvenc sporteseményeiteket a honlapon található olimpiai eseménynaptárból, és élvezzétek a közvetítéseket angol és ír sörök, valamint számos finomság mellett.

További információkért és színes olimpiai programnaptárért kattits ide!

4. Flash mob az olimpia jegyében

Bírod a városban spontán felbukkanó, pár percnyi zenés-táncos produkciót bemutató kis csapatokat? Akkor a következő program is tetszeni fog! A Budapesti Vidámpark ötkarikás flashmobot szervez a magyar élsportolók tiszteletére július 25-én délelőtt 10 órától az 56-osok terén, a Műcsarnok felől. A résztvevők az öt karika formájának és színeinek megfelelő élő láncot alkotnak majd a Vidámpark munkatársaival. Üzenj így kedvenceidnek, és szurkolj együtt a Budapesti Vidámparkkal!

5. Fedezd fel az Olimpia Éttermet!

Ha megéheztél az olimpiai versenyek izgalmában, vagy csak egy finom ebédre vágysz a pároddal, próbáljátok ki az Olimpia Éttermet. Itt az ételek készítésénél a modern technológiákat tradicionális megoldásokkal ötvözik, a megszokott ízeket pedig újdonságokkal, fantáziával, élettapasztalattal fűszerezik, hogy a tányéron összegeződve egyénisége legyen az ételnek. Házi szörpök, tartósítószer-mentes gyümölcslevek és kiváló magyar borászok borai mind megtalálhatók az Olimpia Étteremben. Keddenként halnap van, a tenger finomságait frissen szállítják az Adriáról. A zöldségek és a gyümölcsök biogazdaságból származnak.

Az éttermet lájkolhatod a Facebookon, de honlapjukon is hasznos információkra lelhetsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X