Főoldal > MOZGÁS > 3 olimpiai sportág, amit ki kell próbálnod!

3 olimpiai sportág, amit ki kell próbálnod!

asztaliteniszmozgásolimpiasportstrandröplabdatrambulin
0

Írta:

Ha már benned is tombol a sportláz, adj bele mindent! Ez a három szuper sportág nemcsak a profikat mozgatja meg, a kezdő tornázóknak is segíthet megszeretni a mozgást. Hajrá!

1. Trambulin

–375 kcal/fél óra

Az „ugrálás” egyike azon kevés sportnak, ami tényleg átmozgatja az egész testet – vagyis kiváló aerob mozgásfajta. A trambulin puha, gumis felületének köszönhetően az ízületeket és csontokat 80%-kal kevesebb megterhelés éri, mint az aerobiknál, a kangoo-nál és a futásnál, így a nagyobb túlsúllyal küzdőknek is jó választás lehet.

Miért jó? Védi az ízületeket, fejleszti az állóképességet, erősíti az inakat, az izmokat és a csontokat, formálja a has-comb-popsi kényes területeit – ráadásul, ha jó zene is társul hozzá, az endorfin (azaz a boldogsághormon) termelésed is az egekbe szökik majd!

2. Strandröplabda

–484 kcal/óra

A labdajátékok szerelmese vagy? Ha szép, napbarnított bőrre is vágysz, mindenképpen próbáld ki a strandröpit, mert simán felér egy óra aerobikozással! Röviden a szabályok: egy csapatot 3 vagy 4 fő alkot, a játék 25 pont megszerzésig tart. Ne örülj előre, ha ti nyeritek az első játszmát, mert a meccs akkor dől el, ha kétjátszmás győzelmet arattok. Szervára fel!

Miért jó? Remek csapatépítő, erősíti a vállakat, a hátizmokat, a popsit és a lábakat is. A homokszemcsék átmasszírozzák a talp izmait, a leütések a hasfalat dolgoztatják meg, a napsugaraknak hála pedig a D-vitamin-raktáraid is töltődnek játék közben.

3. Asztalitenisz

–250 kcal/óra

Nem véletlen, hogy a világ ötödik legnépszerűbb sportja az asztalitenisz, más néven a pingpong: télen-nyáron lehet játszani, gyorsan megtanulható, és ma már szinte bárhol találni egy asztalt, amin játszhattok. Egy meccs 11 pont eléréséig megy, ebből három sorozatot játszanak az ellenfelek – az győz, aki több sorozatot nyer meg.

Miért jó? Oldja a stresszt, növeli a kreativitást és az állóképességet, valamint a csontozatot is erősíti. Ezenkívül a koncentráció- és az állóképességet is fejleszti, mert testben és fejben egyszerre kell jelen lenni – épp ezért az időskori elbutulás (Alzheimer-kór) ellen is az asztalitenisz az egyik legjobb terápia. Hívd ki egy meccsre a nagyszülőket is!

A cikk a Wellness magazin 2016/4. számában jelent meg!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X