Főoldal > AKTUÁLIS > Így készülj a vízparti nyaralásra!

Így készülj a vízparti nyaralásra!

felkészülnyaralásstrandvízpart
0

Írta:

Itt a wellness hétvégék ideje és nemsokára elérkezik a vágyott és jól megérdemelt nyári szabadság is. Hogyan érdemes készülnünk a vízparton töltött napokra, hogy valóban önfeledt legyen a kikapcsolódás? Előzzük meg a kellemetlenségeket: vegyük végig listánkon, hogy mivel készítsük fel külsőnket és belsőnket a gondtalan, vízparti pihenésre. A boltok kirakataiban már megjelentek a fürdőruhák, melyek […]

Itt a wellness hétvégék ideje és nemsokára elérkezik a vágyott és jól megérdemelt nyári szabadság is. Hogyan érdemes készülnünk a vízparton töltött napokra, hogy valóban önfeledt legyen a kikapcsolódás? Előzzük meg a kellemetlenségeket: vegyük végig listánkon, hogy mivel készítsük fel külsőnket és belsőnket a gondtalan, vízparti pihenésre.

A boltok kirakataiban már megjelentek a fürdőruhák, melyek látványa valljuk be, vegyes érzelmeket ébreszt bennünk, nőkben. Egyrészt a kellemes tavaszi meleg és a közelgő nyár, a kikapcsolódás ígéretével kecsegtet; másrészt nyakunkba akasztja a strandra való felkészülés terhét. Mi kell ahhoz, hogy a közeli aquaparkban, egy vidéki wellness hétvégén vagy egy homokos strandon komfortosan érezzük magunkat? Vegyük sorra, mi mindenből áll a hiánytalan strandszett!

Alakformálás

Már májustól kétségbeesetten keressük az alakformáló diétákat, léböjtkúrákat, méregtelenítési alternatívákat és hirtelen – ha kedvet nem is – nagy késztetést érzünk az aktív testmozgásra, mivel mindannyian a legjobb formánkban szeretnénk pihegni a hőségben. Szeptemberben, amikor majd újra elővesszük a mindent-takaró őszi holmikat, azért jusson eszünkbe, hogy mozogni mindig jó és egész évben érdemes, hiszen a rendszeres mozgás nagyban hozzájárul a jó közérzethez, ráadásul gyorsítja a vérkeringést és az anyagcserét is. A légzésszám emelkedésével pedig megnövekszik az oxigénbevitelünk, ettől érezzük a kiadós edzés utáni kellemes felfrissülést.

vizpart2.jpg ()Csinos fürdőruha

A tavaszi hónapok a tökéletes fürdőruha keresésével telnek: egyrészes vagy bikini, virágos vagy csíkos, egyszínű, netán csillogós? Itt a pánt, ott a pánt, esetleg nincs pánt… Az idei nyár nagy slágerei a szokatlan szabású, nőies, egyrészes darabok mellett a színes állatminták, a citrom és narancsszínek lesznek. Az elsődleges szempont, hogy olyan darabot válasszunk, amiben jól érezzük magunkat!

A legfontosabbakat elnyelő strandtáska és egyéb kiegészítők

Meg kell találnunk a méretében és színében is tökéletes táskát. Érdemes egyszínűt választanunk, hogy a jövő évi fürdőruhánkhoz is passzoljon. Ne feledkezzünk meg a bőséges, napi 2-3 liter folyadék beviteléről sem: táskánkban mindig rejtőzzön egy palack ásványvíz. A nyári melegben különösen jól esik a lédús, vitaminokban gazdag gyümölcsök fogyasztása is.

Ügyeljünk rá, hogy a megvásárolt kiegészítők ne csak szépek, de hasznosak is legyenek. Kalapot, kendőt mindig viseljünk, hiszen a naptej csak a leégés ellen véd, a napszúrás ellen nem. Az idei szezonban a széles karimájú, sportos kalapok és a romantikus stílusú, horgolt kendők lehetnek a trendnek megfelelő társaink a nyaralás alatt. Ne elégedjünk meg azzal, ha megtaláljuk az arcformánkhoz és stílusunkhoz illő napszemüveget, keresgélés közben csakis a szemünk épségét megbízhatóan védő, UV-szűrős darabokat vegyük számításba.

Lenge ruha fagyizáshoz

Amikor a fürdőzés és vízparti olvasmányunk lapozgatása között ebédelni indulunk, öltsünk magunkra vállunkat takaró, jól szellőző nyári ruhát. A saját bőrtípusunknak megfelelő, magas faktorszámú napfényvédő természetesen elengedhetetlen a vízparton töltött idő alatt, de emellett a megfelelő ruhadarab is bőrünk védelmét szolgálhatja.

Indulhatunk is a strandra! Vagy lehet, hogy nem pipáltunk ki mindent a listánkon?

Bár a wellness fürdőkben, aquaparkokban ellenőrzik a fürdők vízminőségét, ez közel sem nyújt maximális biztonságot, a természetes vizekben pedig még ennyire sem bízhatunk. A fürdőruhák szoros, műszálas anyagai és a fürdés teremtette nedves közeg remek táptalajt biztosít a baktériumok és gombák számára. Figyeljünk oda a kellemetlenségek megelőzésre.

Ha tehetjük, a vízparton töltött idő alatt ne hagyjuk magunkon a vizes fürdőruhát, mindig készüljünk száraz cseredarabbal. A strandon ne az otthoni törölközőnket használjuk, a hajlatok szárazon tartására dobjunk be plusz egy nedvszívó, pamut törölközőt a táskánkba.

Miért rontanánk el a megérdemelt pihenést, ha egy kis odafigyeléssel kellően felkészülhetünk a vízparti kikapcsolódásra? Pipáljunk ki mindent a listán: adjunk magunkra – ne csak a külsőnkre, az egészségünkre is!

Forrás: LadeePharma


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X