Főoldal > AKTUÁLIS > Így marad motivált a szexi olimpikon

Így marad motivált a szexi olimpikon

edzésfutásfutómotiváltolimpikon
0

Írta: and

Ha a sport, illetve a futás nagy rajongója vagy, biztosan neked is ismerősen cseng Allyson Felix neve. Ez pedig nem is csoda, hiszen a

Ha a sport, illetve a futás nagy rajongója vagy, biztosan neked is ismerősen cseng Allyson Felix neve. Ez pedig nem is csoda, hiszen a 26 éves amerikai futónő olimpiai- és számos világbajnoki aranyérem tulajdonosa: fő számában, a 200 méteres síkfutásban három vb-arannyal büszkélkedhet.

Persze az elképesztő sikerek láttán sokakban felmerül, hogy az 1985-ös születésű sportolónő hogyan marad ilyen motivált. Allyson nemrég az egyik külföldi magazinnak árulta el kisebb-nagyobb trükkjeit, melyekből te is sokat tanulhatsz.

1. Gondolkodj csapatban!

Bár többen úgy vélik, a futás magányos sport, Allyson nem osztja ezt a véleményt. „A legjobb motiváció számomra az, ha barátokkal futhatok. Ha egyedül kellene elindulnom, néha talán nem venném rá magam, de ha csapatban gondolkodom, és tudom, hogy várnak rám, biztosan elmegyek velük futni. A többiek jelenléte extra töltetet jelent számomra sport közben is: látom őket, és ez átsegít a fáradtságon, illetve az esetleges fájdalmakon is” – árulta el.

2. Tiszteld a tested!

„Légy mindig biztos abban, hogy a testednek sem ártasz a sok sporttal: igyál sok vizet, mindig nyújts a pályán, és figyelj oda a szervezeted jelzéseire. Ha mindened fáj, inkább hagyj ki egy napot, és pihenj. Semmit nem kell erőltetni. Ezek apróságok, de később a tested meghálálja a kellő tiszteletet, amivel adózol neki” – tette hozzá.

allyson2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

3. A kulcsszó: kényelem!

Allyson számára az is motiváló, ha a lehető legkényelmesebb szerelésben futhatja le a rá váró távokat. „Olyan kontaktlencsét hordok, amit a nap végén eldobok, így nem kell a tisztításával és a tárolással bajlódnom. És mivel teljesen odavagyok a divatért, mindig olyan cuccokban mozgok, amik nemcsak csinosak és divatosak, hanem kényelmesen is tudok bennük sportolni” – mondta.

4. Zene, az kell!

„Számomra a futás elképzelhetetlen a kedvenc dalaim nélkül, melyek extra energiát adnak a távok végéig. Rengeteg olyan szám van a lejátszómon, amiket elsősorban ilyenkor szeretek hallgatni. Legutóbb például Adele zenéjét kedveltem meg, nagy kedvencem tőle a Rolling in the Deep” – tette hozzá.

5. Felejtsd el a gondokat!

A sport remekül kikapcsol, és te is számtalanszor tapasztalhattad már, hogy mozgás közben el tudsz feledkezni a napi gondokról. „Hagyd, hogy az elméd kiürüljön: fókuszálj a futásra, és élvezd a mozgás örömét” – tanácsolta.

6. Tűzz ki célokat magad elé!

„Nem tudnék motivált maradni, ha nem lennének újabb és újabb céljaim a pályán. Arra van szükségem, hogy mindig új kihívásokat találjak. Ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb célok, de mindenképpen megvalósíthatóaknak kell lenniük, így a tőlem telhető legjobb teljesítményre fogok törekedni, hogy megvalósíthassam ezeket” – mondta.

7. Élvezd az életed!

Allyson imád futni, de ahhoz, hogy mindig megőrizze motivációját a pályán, rendszeres kikapcsolódásra van szüksége. „A futás az életem, de emellett miért ne szeretném a filmeket, a tengerparton való heverészést, a vásárolgatást vagy a barátaimmal töltött időt? Ha élvezem az életet, az segít abban, hogy még jobban élvezzem a futást” – magyarázta.

8. Add tovább a tudásod!

„Ha találtál egy remek edzőt, aki segít, hogy motivált maradhass, viszonozd ezt a szívességet, és segíts te is másoknak” – mondta Allyson, aki a közelmúltban egy olyan program mellé állt, melyben tinédzsereket biztatnak arra, hogy legyenek magabiztosak és tegyenek céljaikért. Hiszen az álmok valóra válhatnak, ha mi magunk is teszünk értük.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X