Főoldal > AKTUÁLIS > Kanyó Zsolt – szabad az út a paralimpiára

Kanyó Zsolt – szabad az út a paralimpiára

paralimpiasportoló
0

Írta:

Kiderült, ő is képviselheti hazánkat az augusztus 29-től szeptember 9-ig tartó londoni paralimpiai játékokon

Kiderült, ő is képviselheti hazánkat az augusztus 29-től szeptember 9-ig tartó londoni paralimpiai játékokon.

Bár a sportolónak nem sikerült elérnie a kvalifikációhoz szükséges A szintet, de lévén, hogy ő az európai ranglista első helyezettje, a világranglistán pedig a harmadik, a Magyar Paralimpiai Bizottság  bizalmat szavazott neki, és a Magyarország rendelkezésére bocsátott szabadkártyát Zsolt kapta meg.

Rengetegen segítettek abban, hogy a sportoló elérhesse álmait, többek között a Mozdulj! Közhasznú Egyesület több jótékonysági akció és gyűjtést szervezett, hogy eljuthasson a versenyekre. A sportoló kijelentette: küzdeni fog a legjobb helyezésért, és senkinek sem fog csalódást okozni.

kanyo2.jpg ()„Leírhatatlan, mit éreztem akkor, amikor kiderült: mehetek a paralimpiára” – mesélt lelkesen Kanyó Zsolt, akinek régi álma teljesült a londoni versenyzéssel. – „Szerintem egy sportolónak nem lehet nagyobb megtiszteltetés, mint hogy képviselheti hazáját egy olimpián vagy paralimpián. Amikor 6 éve elkezdtem versenyszerűen sportolni, az volt a legfőbb célom, hogy egy napon kijussak egy ilyen szintű versenyre. Az, hogy ezt most elérhetem, felbecsülhetetlen érzés.”

Bár Zsolt csak nemrég szembesült azzal, hogy indulhat Londonban, a felkészülést már rég elkezdte.

„Már télen elkezdtük a felkészülést, ami természetesen még most is tart, sőt mostantól teljesedik ki igazán. Napi kétszer edzek: délelőtt a kondira és az erőnlétre helyezzük a hangsúlyt, délután pedig a technikai részére erősítünk. Mivel ismerem szinte az összes parasportolót, akikkel majd versenyre kell kelnem, tisztában vagyok az ő képességeikkel. Nálunk nagyon fontos az időjárás és a felkészülés, meg persze az is, hogy kinek milyen napja van. Szeretném magamból kihozni a maximumot, és meglepni saját magamat is. A célom az, hogy döntőbe jussak, de fantasztikus érzés lenne, ha érmet is szereznék” – árulta el Zsolt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X