Főoldal > AKTUÁLIS > Sármos örökmozgó: így őrzi remek formáját Baronits Gábor

Sármos örökmozgó: így őrzi remek formáját Baronits Gábor

diétasármosszínész
0

Írta: and

Mivel a férfiak többsége nem rajong az egészséges étkezéssel, diétával kapcsolatos k&

Mivel a férfiak többsége nem rajong az egészséges étkezéssel, diétával kapcsolatos kérdésekért, a beszélgetés elején a lehető legóvatosabban pendítem meg Gábornak, hogy erről is kérdezném. Ő azonban nagyon is természetesen áll a témához, és már mesél is egy korábbi, emlékezetes diétájáról.

„Ez nem ismeretlen terep számomra, hiszen korábban már diétáztam. Az érettségi évében kezdtem el komolyabban edzeni, majd az érettségim után nem vettek fel azonnal a Színművészeti Egyetemre, így az akkori színházi szerepeim mellett több időm volt: heti hatszor el tudtam járni edzeni. Ez egy fél éven belül meglátszott rajtam, akkor javasolta az edzőm, hogy tartsunk egy diétát. Elég kemény volt, mert csak csirkemellet ehettem puffasztott rizsszelettel, és le is fogytam egy hónap alatt nyolc kilót” – idézi fel az emlékeket Gábor az Olimpia jegyében tartott Smart Sport sajtóeseményen, ahol többek közt Sarka Katával, DJ Dominique-kal, Szabó Zsófival és Walkó Csabával mérték össze erejüket és ügyességüket.

Majd hozzáteszi: mostanában ilyen szigorú diétákra már nem vállalkozik, de az egészséges ételekre és a rendszeres étkezésre való odafigyelés a mindennapjai részévé vált. „Van olyan hét, amikor nem eszem este 6 után, vagy csak csirkemellet fogyasztok egy kis rizzsel” – mondja.

baronits2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A Jóban Rosszban című sorozat fiatal színésze az interjút megelőző napokban ünnepelte születésnapját, így elmondása szerint ez az időszak nem az önmegtartóztatásról szólt nála. „Most volt a születésnapom, és természetesen a sok finomság, no meg a torta nálunk sem hiányozhatott az ünnepi asztalról… és érzem is, hogy többet ettem a kelleténél. De majd most egy kicsit jobban odafigyelek, és mivel járok edzőterembe, tartósan nem valószínű, hogy rajtam maradnak a pluszkilók” – meséli mosolyogva.

És mivel Gábor is egyetért azzal, hogy a színészeknek nemcsak a játékuk, hanem külsejük és testük tekintetében is a lehető legjobbra kell törekedniük, nagy hangsúlyt fektet a megfelelő kondícióra és arra, hogy jól érezze magát a bőrében. Ennek egyik alapvető eszköze nála a sport, ami gyerekkora óta jelen van az életében.

„Mostanában heti háromszor járok edzeni, de a mozgás, az aktív életmód mindig is jelen volt, illetve jelen lesz az életemben. Gyerekként vízilabdáztam, fociztam, röplabdáztam és karatéztam is, mostanában pedig focizom, néha futok, illetve rendszeresen járok edzőterembe. Itt elsősorban súlyzós gyakorlatokat végzek” – teszi hozzá.

Ha pedig kikapcsolódik, vagy épp nyaral, a színész a passzív pihenést részesíti előnyben. „Augusztus végétől július közepéig forgatok, és színházban is játszom, ezért a nyári szabadságom során általában arra vágyom, hogy akkor semmit se kelljen csinálnom. Így a vízpartot részesítem előnyben, ezt idén is tervezem” – mondja.

Majd hozzáteszi, hogy idén egy kicsit változnak a tervei, de csak részben. „Most lesz egy kis aktív pihenés is: egy hetet Minszkben töltök a barátnőmmel: bemutat a családjának, és biztosan számos közös programot fogunk szervezni. Már nagyon várom” – mondja mosolyogva.

Fotó: TV2


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X