Főoldal > AKTUÁLIS > Jógával őrzi karcsú alakját Kozma Orsi

Jógával őrzi karcsú alakját Kozma Orsi

diétaenergiajóga
0

Írta: and

Több interjúszervezési kísérlet után végül a szerencse sietett segítségünkre:

Több interjúszervezési kísérlet után végül a szerencse sietett segítségünkre: Kozma Orsival egyszerre érkeztünk meg DJ Dominique leányfalui otthonában rendezett házibulijára, ahol hírességek és Down szindrómás gyerekek sportolhattak és szórakozhattak együtt egy teljes napon át.

A kertben gyorsan lefoglaltunk magunknak két széket, és amikor megdicsértem, milyen csinos, Orsi egy „köszönöm” után gyakorlatilag el is kezdte beszélgetésünk rögzítésre kerülő részét.

„Igazából szerencsés alkat vagyok, mert az édesanyámtól örököltem a vékony alkatomat. De nem diétázom azért, hogy ezt megőrizzem, sokkal inkább a sport, pontosabban a jóga segít nekem ebben” – mondta.

Majd hozzátette: korábban edzőterembe is járt, de neki a jóga vált be igazán. „Amellett, hogy a testet edzi, nyújt, és a mélyizmokat is fejleszti, a lélekre is pozitív hatással van. Az egészségünkhöz pedig az is hozzátartozik, hogy a lelkünk rendben legyen – tette hozzá mosolyogva.

kozma2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ami pedig az étrendjét illeti, Orsi elmondása szerint mindenevő, de ügyel arra, hogy ne válogatás nélkül fogyassza a finom falatokat. „A többször keveset evők táborához tartozom, emellett figyelek, hogy ne válogatás nélkül faljak be mindent, hanem több zöldséget, gyümölcsöt fogyasszak, illetve kiegyensúlyozottan étkezzek” – tette hozzá.

Az énekesnő nagyon szereti a csirkehúst, de olykor halat, máskor pedig vörös húst is szed a tányérjára, attól függően, hogy mit kíván meg. Abban nem hisz, hogy bármit is meg kellene tagadnia magától, és ez kedvencére, a csokoládéra is vonatkozik.

Viccelődve meg is jegyezte, hogy az édes élvezetekről még nagyobb összegekért sem lenne hajlandó lemondani. „Ha most bárki azt mondaná nekem, hogy fizet 10 millió forintot, hogy holnap ne egyek csokoládét, én azt felelném: erről szó sem lehet!” – mondta nevetve.

A folyadékbevitelre viszont úgy érzi, egy kicsit még jobban kellene figyelnie, amire nemcsak az anyagcsere hatékonysága miatt van szüksége. „Ha fellépés előtt és a színpadon is több vizet iszom, sokkal jobban érzem magam. Nagyon fontosnak tartom a megfelelő belső hidratálást, és tényleg igyekszem még jobban ügyelni arra, hogy ezt ne hanyagoljam el, főleg a nyári melegben” – tette hozzá.

Majd elárulta, hogy a kellő folyadékbevitel mellett a rendszerességre is oda kell figyelnie. „Mivel a zenészélet eléggé rendszertelen, én próbálom ezt úgy orvosolni, hogy egy sűrű, koncertezős napra tudatosan felkészülök. Megtervezem a napom, már a reggeli felkeléstől kezdve: átgondolom, mikor lesz időm enni, és vagy csomagolok magamnak ételt, vagy a férjem tesz el nekem szendvicset” – árulta el.

Orsi arról sem feledkezik meg, hogy már a nap elején feltöltse magát energiával, ezért reggelire igyekszik vitamindús ételeket fogyasztani. „De volt olyan időszakom is, hogy minden reggel gyümölcsturmixot készítettem magamnak, és délig ezt ittam. Ettől úgy éreztem, több lett az energiám, és tisztult a szervezetem: rózsásabb lett az arcbőröm, és eltűntek a pattanásaim is” – mondta.

Orsi szépségtippje:

„Hiszek a pihenés és az alvás szépítő erejében. Egy kis kikapcsolódás akkor is segíthet, ha valaki kicsit gyengének érzi magát, vagy megfájdul a torka, esetleg bereked, hiszen a szervezetünk nyugalmi állapotban hatékonyabban regenerálódik. Úgy gondolom, pihenéssel olykor annyira fel tudunk töltődni, hogy néhány lappangó betegséget meg is előzhetünk” – mondta.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X