Főoldal > AKTUÁLIS > Tudatos kismama: így készül az anyaságra Peller Mariann

Tudatos kismama: így készül az anyaságra Peller Mariann

diétakismamaterhes
0

Írta: and

Peller Mariann ragyog a boldogságtól, hiszen első kisbabáját hordja a szíve alatt. Rápillantva bárki

Peller Mariann ragyog a boldogságtól, hiszen első kisbabáját hordja a szíve alatt. Rápillantva bárki azt gondolhatná, hogy várandóssága az első perctől kezdve csodálatos, de a bájos műsorvezető a Mamas and Papas második budapesti üzletének megnyitóján elárulta, hogy az első hónapokban bizony neki is meggyűlt a baja a rosszullétekkel. 

Mariann az édesanyjához hasonlóan nagyon megszenvedte a terhessége kezdeti szakaszát. „Az első három hónap borzalmas volt, de a 12. héten elmúltak a rosszulléteim. Most, a 18. héten ezekre már szinte nem is gondolok” – mesélte a Wellness Cafe-nak.

Majd hozzátette: már minden szempontból jobban érzi magát, és kezdi megszokni, hogy a teste változik. „Például felszaladt rám néhány kiló. Ezzel nem tudok mit csinálni, abban reménykedem, hogy ahogyan felszedem most őket, ugyanúgy távoznak is majd” – mondta.

peller3.jpg ()A műsorvezetőnő tudatos kismamaként nagyon vigyáz magára, például a táplálkozására is figyel. „Nem eszem fehér cukrot, inkább egy-két szem almával, szőlővel próbálom a cukorigényemet kielégíteni. Kenyérből teljes kiőrlésűt igyekszem választani, lehetőleg azt is reggelire, a rizsből pedig nem a fehér, hanem a barna verziót fogyasztom” – sorolta.

Ami pedig a kávéfogyasztást illeti, Mariann elmesélte, hogy amióta várandós, a jó erős feketét sem kívánja. De reggelente mégis elfogyasztja tejeskávéját, amit alacsony vérnyomása miatt nem hagyhat ki.

Majd elmondta, hogy több dolgot is kíván, mióta babát vár. „A gyümölcsök mellett a citromos italokat, de ez az utóbbi időben inkább a narancsosra módosult. Emellett a kovászos uborkát is gyakran megkívánom, ami azért vicces, mert eddig nem szerettem. Az első hetekben pedig annyira felerősödött a szaglásom és az ízlelő képességem, hogy szinte csak a tompa ízű ételeket ettem: vajas kenyeret sajttal, hozzá esetleg egy kis paradicsomot” – árulta el.

„De most már nem csak ezeket fogyasztom, és nagyon jókat eszem. Otthon is összedobok magamnak egy lecsót, vagy mondjuk sült zöldséget csinálok… és most már hányingerrel sem küzdök, szóval nagyon élvezem a várandósságomat” – tette hozzá.

Emellett Mariann kismamaként is fontosnak tartja a rendszeres mozgást. A terhessége 13. hetétől kezdve folyamatosan jár kismamajógára, és nemrég az edzőterembe is visszament. „Az edzőmmel kis súlyokkal és saját testtel végzünk gyakorlatokat. Hasizmot nyilván nem erősítek most, és eddig a futást is kerültem. Helyette lépcsőzőgépre váltottam, de a közelmúltban gyors gyaloglásra már vállalkoztam. Aztán hátha eljutunk a futásig is” – árulta el mosolyogva.

A műsorvezetőnő a testére való odafigyelés mellett lelkileg is készíti magát az anyaságra. „Nemrég vettem is egy könyvet a témában, Az anyaság és a várandósság pszichológiája a címe. És ahogy olvastam, szóról szóra le van írva, amit én most átélek. Nagyon jó érzés, hogy nem vagyok egyedül az esetleges kétségeimmel, és a gondolataimmal” – mondta.

Majd azt is elárulta, hogy még egy dolog segít neki nagyon sokat, méghozzá az, hogy naplót ír. „Hetente két-három alkalommal feljegyzem, mi történt, mit éreztem, mit gondoltam. Ez a jövőben talán blog formájában megjelenik majd, még nem tudom” – árulta el.

Mariann azt tervezi, hogy év végéig dolgozik tovább, vagyis folytatja a Story 4 csatornán a Napi sztori műsorvezetését. „Ez egyelőre a terv, aztán meglátjuk, hogyan fogjuk bírni – most már így együtt, a kisbabámmal” – tette hozzá.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X