Főoldal > AKTUÁLIS > Álmában hunyt el a gyönyörű színésznő

Álmában hunyt el a gyönyörű színésznő

diétaszínésznőtánc
0

Írta: and

Férfiak millióinak szívét dobogtatta meg, de a nők is megfordultak utána: az Emmanuelle-filmek sztárja,

Férfiak millióinak szívét dobogtatta meg, de a nők is megfordultak utána: az Emmanuelle-filmek sztárja, Sylvia Kristel szépségével és elképesztő erotikus kisugárzásával szinte mindenkit azonnal megbabonázott.

A kacér tekintet és az összetéveszthetetlen kisugárzás azonban már csak emlék, ugyanis a színésznő nemrég feladta a harcot súlyos betegségei ellen, és örök álomba merült. Ügynöke, Marieke Verharen az egyik nemzetközileg elismert hírügynökségnek elárulta, hogy Sylvia egyik éjjel elaludt, de nem ébredt fel többé.

A holland színésznő évek óta küzdött a rákkal, 2005-ben torokrákot diagnosztizáltak nála, és a tüdejében is áttétek képződtek, de operációval és kórházi kezelésekkel az orvosok akkor még meg tudták menteni.

Idén nyáron stroke-ot kapott, ami után újabb kórházi kezelés következett, de 60. születésnapját még megérhette: a híresség szeptember 28-án ünnepelte a kerek évfordulót, de arról nincs hírünk, hogy milyen egészségi állapotban volt. Valószínűleg már nem lehetett jól, ugyanis csak néhány héttel élte túl a születésnapját.

A hollandiai Utrechtben született sztár szerény körülmények közül került a rivaldafénybe. Tinédzserként alkalmi munkákkal, majd modellkedéssel próbált pénzt keresni, de az igazi áttörést nem ezek, hanem a filmipar hozta meg számára.

sylvia2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Az Emmanuelle-filmek tették őt ismertté és sikeressé, melyeknek első részéért, 1974-ben alig 6000 dolláros gázsit kapott, a másodikért viszont már százezerért írt alá. Ezután látható volt többek közt a Meztelen bomba, a Lady Chatterley szeretője, a Mata Hari és a Magánórák című produkciókban is.

Sokan szex-szimbólumként imádták, de Sylvia nem mindig örült ennek az imázsnak. Egy interjúban például azt sérelmezte, hogy az emberek többsége nem lát mást benne, mint egy kifogyhatatlan libidóval rendelkező nimfomániás nőt, illetve egy erotikus álomképet.

Ő viszont elmondása szerint sokkal inkább volt önbizalom-hiányos és félénk, csak a kamerák előtt változott meg. Szabadidejében sem csak a csábítás fortélyait gyakorolta – néhány kapcsolatáról és két házasságáról tudunk, illetve egy gyermekéről, Arthurról, aki később színész lett. 

Sylvia gyermekkorától kezdve kitűnt társai közül, de nemcsak szépségével, hanem gyors észjárásával és intelligenciájával is. 164-es IQ-ja volt, és négy nyelven beszélt: angolul, franciául, hollandul és olaszul.

A tánc mindig is az egyik kedvenc mozgásformája volt. Egy ideig táncosnőként is próbált ismertebbé válni és érvényesülni a show business világában, de ez végül is hobbi maradt számára.

Alakjára mindig is odafigyelt, hiszen a kamera előtt – különösen lenge öltözékben – azonnal láthatóvá váltak volna a problémás részek. „Szeretnék erős lenni, mint egy ló, de számomra fontosabb, hogy vonzó lehessek” – nyilatkozta egyszer.

Arról pedig, hogy szerinte van-e élet a halál után, korábban ezt mondta: „Nem várok sokat a túlvilágtól. Azt hiszem, én már pontosan tudom, mi is a fájdalom. Ha az életem végére gondolok, főként az jut eszembe, hogy még semmit sem csináltam. Olyan sok mindent tehettem volna még!”

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X