Főoldal > AKTUÁLIS > Újra itt az Egy Cseppes Patikahét

Újra itt az Egy Cseppes Patikahét

cukorbetegség
0

Írta:

November 12-18. között az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ismét Egy Cseppes Patikahetet szervez. A mostantól

November 12-18. között az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ismét Egy Cseppes Patikahetet szervez. A mostantól Cseppont Patikáknak nevezett “egycseppes” gyógyszertárakban egészségügyi szűrésekre egész évben lehetőség nyílik, de az Egy Cseppes Patikahéten egyes gyógyászati segédeszközök 27% kedvezménnyel vásárolhatók meg.

November 12-18. között az Egy Cseppes Patikahéten a Cseppont Patikákban 27% kedvezménnyel vásárolhatók meg az Accu-Chek Active vércukormérők, az Accutrend Plus koleszterinmérők, az Accutrend Cholesterol tesztcsíkok és a dr.hu BD-8200 automata felkaros vérnyomásmérők.

Az “egycseppes” gyógyszertárakat mostantól Cseppont Patikáknak nevezi az alapítvány, ami arra utal, hogy ezeken a “check-point”-okon minden érdeklődőnek lehetősége van egészségi értékeinek ellenőrzésére.

Az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány hagyományosan évente kétszer hirdeti meg az Egy Cseppes Patikahét elnevezésű programját, hogy mindenkihez eljuttassa az üzenetet: a Cseppont Patikákban egész évben lehetőség van jelképes összegért a vércukorszint és a vérnyomás ellenőrzésére, sőt a legtöbb helyen még a koleszterinszint tesztelésére is.

A patikai szűrések lehetőségét az Egy Csepp Figyelem Alapítvány teremtette meg a gyógyszerészekkel közösen 2005-ben, és mára országszerte több, mint 500 Cseppont Patikában érhetők el jelképes összegért a helyi egészségügyi szűrések. A Cseppont Patikák listája egyre bővül; az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján mindenki könnyen megtalálhatja a számára legegyszerűbben megközelíthető “egycseppes” gyógyszertárat.

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények részben a korai felismeréssel elkerülhetők. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2005 óta több tízezer ember egészségügyi értékeit mérte meg ingyenes programjaiban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X