Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel

Ez történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel

cukorcukorbetegségcukorfogyasztás
0

Írta:

Tudtad, hogy a cukor túlzott fogyasztása rendkívül káros hatással van a szervezetre?

Magyarországon több mint egymillió cukorbeteg él, ebből pedig nagyon jól látszik, hogy miért fontos beszélni a cukorfogyasztásról! Azt gondolhatod, hogy biztonságban vagy, ám a legtöbb élelmiszer bővelkedik a hozzáadott cukrokban… Ilyenek például a különböző szószok, a zsírszegény joghurtok, a reggelizőpelyhek, a konzerv gyümölcsök, a müzliszeletek, és a gyümölcslevek is.

Young woman eating chocolate at home

De mit is tesz a testünkkel a túlzott cukorfogyasztás? Mutatjuk is!

  1. Növeli a zsigeri zsírt: A cukorban és fruktózban magas étrend arra ösztönzi a szervezetedet, hogy elraktározza a zsírt. Ezért mindig ellenőrizd az élelmiszerek címkéjén lévő összetevőket!
  2. Szívbetegséget okozhat: A cukorfogyasztás növeli az inzulinszintet, valamint a vérben lévő a trigliceridszintet is. Utóbbi hozzájárulhat a plakkokat kialakulásához a véráramban.
  3. Növeli az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát : A zsíranyagcsere-zavar az agyműködést is befolyásolja, ezért semmiképpen se egyél túlzott mennyiségben cukros élelmiszereket.
  4. Depressziót kialakulásához vezethet: Több kutatás megállapította, hogy a magas cukortartalmú ételeket fogyasztók köreiben, 40%-kal nagyobb a depresszió kialakulásának esélye.
  5. Elősegíti a 2-es típusú cukorbetegséget: Ne feledd, hogy a túlzott cukorfogyasztás közvetetten hozzájárulhat a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához is.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X