Főoldal > AKTUÁLIS > Csak egyedien – kézzel készített ajándékot mindenkinek!

Csak egyedien – kézzel készített ajándékot mindenkinek!

ajándékkarácsony
0

Írta: and

Karácsonyi sütisdobozok A nagymamád vagy a legjobb barátnőd imád sütni? Akkor nem is kell messzire menned az ide

Karácsonyi sütisdobozok

A nagymamád vagy a legjobb barátnőd imád sütni? Akkor nem is kell messzire menned az ideális meglepetésért: vegyél néhány sima fémdobozt (bármelyik nagyobb drogériában vagy ajándékboltban kaphatóak), és díszítsd dekupázstechnikával, ragasztott papírral, nemezzel, vagy fess rá valami szépet.

ajandek1.jpg ()Papírpohár-ruhácskák

Ha ismersz olyat, aki sok to-go kávét iszik, annak ez a legmenőbb ajándék: köss vagy horgolj egy csuklószorítóhoz hasonló “ruhácskát” a poharaknak, amit mindig magánál tud hordani, és így nem égeti majd a kezét a forró ital. Hát nem édes ötlet?

Fényképes naptár

Nem kell méregdrágán nyomtatottat csináltatnod, otthon is megoldható a dolog, csak egy kinyitható, kéttagú fényképtartó kell hozzá. Az egyik részébe a fotó kerül, a másik oldalra pedig a naptár (ezt is készítheted kézzel). A januárit tedd bele, amikor odaadod, a többit pedig mellékeld hozzá a csomagban.

Karácsonyi gyertyatartók

Válassz ki három különböző nagyságú üvegpoharat. Vágj ki papírból hópehely- vagy fenyőág mintájú “mécsestartókat”, és tegyél a poharakba egy-egy fehér vagy piros mécsest. Nagyon hangulatos!

ajandek2.jpg ()Ünnepi konyharuhák

A konyharuhánál nincs olcsóbb alapanyag: szerezz be néhány sima fehéret, és hímezd ki karácsonyi mintákkal, vagy használj ruhamatricát, esetleg fesd be ruhafestékkel. Akárhányszor a megajándékozott használja a konyhában, te jutsz majd eszébe.

Illatpárnácskák

Csupán néhány kis muszlin-, selyem- vagy vékony vászonzacskó, szárított növények, némi kreativitás, és máris kész az ünnepi illatpárna-kollekció. A levendula örök favorit, de kerülhetnek az illatpárnába akár szárított gyümölcsök és szálas fűszerek is – karácsony lévén például alma és fahéj.

Párnacsodák

A párnadekoráció megint csak a lehetőségek végtelen tárházát rejti: hímezhetsz rá karácsonyfát, hópelyheket, ajándékdobozokat, gyerekeknek angyalkát, Mikulást vagy hóembert. Azt, hogy mondjuk nemezzel hímzed-e ki vagy sima hímzőcérnával, leginkább az döntse el, hogy díszpárnának vagy alvópárnának szánod-e, valamint a párna anyaga.

ajandek3.jpg ()Monogramos gyertya

Az alapötlet ugyanaz, mint a kávéspohár-ruhácskáknál: készíts kötött kis mécsestartókat, és ragaszd vagy hímezd rájuk a megajándékozott nevének a kezdőbetűjét. Ez az ő különbejáratú mécsestartója lesz, és a benne lévő gyertya mindig az ő örömére világít majd.

Idézet képkeretben

Ez az ötlet elnyerte a legyszerűbb és legnagyszerűbb karácsonyi tipp címét. Nem kell más, csak egy szimpla képkeret, plusz egy szerkesztőprogram vagy egy kis kézügyesség, és kész az igazán személyes ajándék: válassz olyan idézetet, ami személyesen a megajándékozottnak szól, készítsd el a kártyát, és tedd a képkeretbe. Szívet-lelket melengető meglepetés!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X