Íme három szuperfincsi és egészséges recept, amikkel biztosan elbűvölsz majd mindenkit. Jó étv&
Íme három szuperfincsi és egészséges recept, amikkel biztosan elbűvölsz majd mindenkit. Jó étvágyat!
Gyömbéres keksz
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
6 evőkanál vaj, ¾ csésze barna cukor, ½ csésze melasz, 1 tojás, 2 teáskanál vaníliaaroma, egy kevés reszelt citromhéj, 3 csésze teljes kiőrlésű liszt, 1-½ teáskanál sütőpor, egy nagy csipet fahéj, 3 teáskanál gyömbér, ¾ teáskanál szódabikarbóna, egy csipet só, egy kevés szegfűszeg, szórócukorka vagy gumicukor a díszítéshez
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd simára a vajat és a cukrot. Add hozzá a melaszt, a tojást, a vaníliát és a citromhéjat. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a gyömbért, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sót és a szegfűszeget, majd lassan add hozzá az első tál tartalmához, és keverd el jól. Tedd a hűtőbe 30 percre, hogy könnyebben kezelhető legyen, aztán egy belisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagságúra a tésztát, és pogácsaszaggatóval vagy más sütőformával vágd ki a kekszeket. Süsd 350º-on 7-9 percig, majd díszítsd a cukorkákkal.
Koszorúsüti
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (kb. 48 darabhoz):
1 csésze vaj, 1 csésze barna cukor, ½ tábla fehércsokoládé, 2 tojás, 2 teáskanál vaníliaaroma, 4 csésze teljes kiőrlésű liszt, ½ teáskanál só, 2 csomag vaníliás cukor, 3 csésze kókuszreszelék, 6-8 csepp zöld ételfesték, piros cukorka a díszítéshez
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd simára a vajat és a cukrot. Tördeld bele a csokoládét, tedd hozzá a tojást és a vaníliát. Egy másik tálban keverd össze a sót és a lisztet, és add hozzá az elsőhöz. Jól belisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, és gyűrű alakú szaggatóval szaggass belőle kis kekszeket. Süsd 350º-on 10-14 percig. A díszítéshez egy kis tálban keverd össze a vaníliás cukrot fél csésze vízzel. A kókuszreszeléket tedd egy kis nájlonzacskóba, add hozzá az ételszínezéket és két teáskanál vizet, majd rázd össze, míg a kókusz el nem színeződik. Kend be a sütik tetejét a cukros vízzel, szórd rá a színes reszeléket, majd díszítsd a cukorkákkal.
Fehércsokis-áfonyás falatkák
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (kb. 24 darabhoz):
1 evőkanál vaj, ½ csésze barna cukor, 1 evőkanál cukor, 1 tojás, 1 teáskanál vaníliaaroma, ½ – 1 csésze teljes kiőrlésű liszt, ½ teáskanál só, ½ teáskanál szódabikarbóna, 3 kanál mirelit áfonya, ½ tábla fehércsokoládé
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd simára a cukrot és a vajat, majd add hozzá a tojást és a vaníliaaromát. Egy másik tálban keverd össze a szódabikarbónát, a sót és a lisztet, és add az előző keverékhez. Morzsold bele a csokit és az áfonyát. Teáskanállal szaggas kis gömböket a tésztából, aztán sütőpapíron süsd 375º-on, 8-10 percig.
Fotó: Pinterest