Főoldal > AKTUÁLIS > Ismét kórházba vitték: ezért problémás Katalin hercegnő terhessége

Ismét kórházba vitték: ezért problémás Katalin hercegnő terhessége

táplálkozásterhesség
0

Írta: and

Katalin hercegnőről már az egész világ tudja, hogy örömök helyett egyelőre elsősorban rosszulléteket jelent

Katalin hercegnőről már az egész világ tudja, hogy örömök helyett egyelőre elsősorban rosszulléteket jelent számára a babavárás: nem egyszer vitték már kórházba, annyira borzalmasan érezte magát.

Egy brit napilap népi hagyományokra és megfigyelésekre támaszkodva azt állítja, hogy szerintük a hercegnő azért viseli ilyen nehezen a terhességét, mert kislányt hord a szíve alatt. „A vészes terhességi hányás, vagyis a hyperemesis gravidarum sokkal gyakoribb azon nők körében, akiknek lánygyermeket várnak” – írja a lap.

A hyperemesis gravidarum egy másik internetes oldalon leírtak szerint inkább azokat a nőket veszélyezteti, akik fiatalon esnek teherbe, vagy először várnak babát, esetleg ikrekkel várandósak.

A rosszulléteket pedig nem árt komolyan venni, hiszen a nyolcadiktól általában a 20. hétig tartó, gyakori hányás nemcsak túlzott fogyást, kiszáradást vagy depressziót okozhat, hanem a magzatnak is árthat.

kate2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Kate Middleton is nagyon aggódik a baba miatt, és komolyan veszi az orvosok utasításait. Néhány hétig sokat kell pihennie, és nyilvános szerepléseket sem vállal, így Vilmos herceg egyedül jelent meg a Royal Albert Hallban tartott Winter Whites Galán is.  

A fent említett brit lap szerint egyébként más népi megfigyelések is alátámasztják, hogy a hercegnő kislányt hord a szíve alatt. Azt írják, a pilótáknak – mint Vilmos herceg – 80%-os esélyük van arra, hogy lánygyermekük születik. Ennek szerintük az az oka, hogy a repülőgépeken tapasztalható sugárzást főként azok a spermiumok élik túl, amelyek női utód nemzésére képesek.

Ez a lap azt is kiemeli cikkében, szintén megfigyelésekre hivatkozva, hogy azok a nők, akik alacsony kalóriatartalmú étrenden élnek, nagyobb valószínűséggel lesznek lányos anyukák. Katalin hercegnő pedig köztudottan vigyáz vékony alakjára, amit a sok sport mellett kevesebb kalóriabevitellel ér el.

Mint arról a Wellness Cafe is beszámolt, Kate az esküvője előtt szigorúan betartotta az ún. Dukan-diétát, amelynek a különböző szakaszaiban mást és mást lehet enni. Elsőként csak fehérjét, utána jöhetnek a zöldségek, később a gyümölcsök is, majd a végső fázisban, amikor már csak a stabilizálás a cél, akkor hetente kell újra fehérje napot tartani.

Később persze visszatért egy kiegyensúlyozottabb étrendhez, de ennek értelmében is sok sovány húst és salátát fogyaszt. De most valószínűleg több dolgot engedélyez magának, például nem mond nemet, ha egy-egy kocka étcsokival, vagy kedvenc nasijával, gumicukorral kínálják.

Kate Middleton karácsonya

A hercegnő valószínűleg nyugodt, békés ünnepre készül. És minden bizonnyal nemcsak azt reméli, hogy együtt lehet szeretteivel, hanem azt is, hogy az újévben elmúlnak rosszullétei, hogy teljes boldogságban készülhessen születendő kisbabája érkezésére – akár kislányt, akár kisfiút hord a szíve alatt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X