Főoldal > AKTUÁLIS > Ünnepi stressz-kisokos

Ünnepi stressz-kisokos

karácsonystresszünnep
0

Írta: and

A csodálatos ajándékkosár Nem tudod, mit vegyél egy nem túl közeli rokonnak vagy a kollég&aacute

A csodálatos ajándékkosár

Nem tudod, mit vegyél egy nem túl közeli rokonnak vagy a kollégádnak? Az ajándékkosarak biztos befutók: kevés velük a macera, ízlésesek és árban is megfelelőek. Egy gonddal kevesebb!

Az igazi háziasszony

Ha karácsonyi partit rendezel, egy szabály mindenek fölött áll: töltsd az időt a vendégeiddel! Senki se szereti azt a háziasszonyt, aki egész este a konyhában bujkál, a legtöbben úgysem az étel miatt jönnek el – hanem miattad.

stressz2.jpg ()Csak felelősen

Bár ez a lazítás ideje, azért légy felelősségteljes: ha egyébként nem szoktál alkoholt inni, most se veszítsd el a mértéket, mert csak magadnak ártasz vele. Élvezd inkább, hogy a napi egy deci vörösborodat most esetleg forralva, szuper társaságban és nyugodtan kortyolgathatod el.

Egészséges karácsony

Az edzőtermek nagy része a karácsonyi időszakban is nyitva áll, így akkor sem kell kihagynod a sportot, sőt: a sok ünnepi étel, a szokottnál több cukor és zsír meg is kívánja, hogy ne változtass a szokásokon.

Koncentrálj a családra

Az év vége a nagy önvizsgálatok időszaka is, és sokan esnek abba a hibába, hogy karácsonykor kapnak őszinteségi rohamot a család előtt. A nagy beszélgetéseket hagyd a szertartások utáni időszakra, lehetőleg intézd négyszemközt, egy pohár forró puncs mellett, és ami a legfontosabb: vezéreljen a megbékélés szándéka.

Kompromisszumok

Nem árt már jóval az ünnepek előtt tisztázni, melyik napot hol töltitek. Legyetek belátóak és igazságosak: ha például szenteste a te szüleidnél vagytok, akkor a párod családja megkapja a karácsony első napját, vagy fordítva. Ne felejtsd el, ilyenkor mindenki a családi fészekbe vágyik, szóval légy megértő.

Készülj fel az utazásra

Soha máskor nem igényel ilyen sok előkészületet az utazás, tehát a kulcs itt is az idő. A repülő-, vonat- vagy buszjegyeket foglald le már most, az autón ellenőrizzétek a gumikat és az az autópályamatricát, és gondosan tervezzétek meg az útvonalakat, mert ünnepek idején a legnehezebb kezelni a vészhelyzeteket.

Csak pihenj

Hiába van ezer dolgod, az év vége számodra is a pihenést jelenti, és ezt használd is ki. Aludj sokat, olvass, nézz karácsonyi műsorokat, szánkózz, hógolyózz és egyáltalán: csináld, amihez kedved van. Az egész évi hajtás után abszolút megérdemled!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X