Főoldal > AKTUÁLIS > 5 módszer, ami segíthet hamarabb a dolgaid végére érni

5 módszer, ami segíthet hamarabb a dolgaid végére érni

alkalmazásapplikációmunkatelefon
0

Írta: and

A hatékonyság növekedésével a technológia kétélű karddá válhat. Bár minden

A hatékonyság növekedésével a technológia kétélű karddá válhat. Bár minden technikai újítással időt takaríthatunk meg, ám mostanában megjelent egy újfajta félelem is. Sokan attól tartanak, hogy az egyik oldalon megspórolt értékes idő, a másik oldalon elvész. Ezt támasztják alá okostelefonjaink is, melyek legalább annyi kárt okoznak, mint hasznot: egy friss brit felmérés szerint egy évből nagyjából 23 napot töltünk telefonunkon való böngészéssel. Márpedig ez rengeteg idő, ami nem igazán segít minket abban sem, hogy több munkát tudjunk elvégezni.

Épp ezért most olyan alkalmazásokat ajánlunk, melyek valóban hasznosak, így nemcsak időt, de energiát is spórolhatsz, miközben hatékonyabb leszel, mint valaha!

1. Clear

Bátran nevezhetjük a „az iPhone legszebb feladatlista alkalmazásának” a Clear-t (2.69 €). Ez egy igen hatékony app azok számára, akiknek nem kevésbé fontos az esztétika, mint a funkció. Emellett hihetetlenül felhasználó-barát is: elég csak lapoznod, hogy ellenőrizhess egy tételt, és egyszerűen csak megráznod a telefonod, hogy e-mailben is elküldhesd a listádat. Ugyanakkor a felhasználó is létrehozhat külön listákat kapcsolva azokat a munkához, a bevásárláshoz, a személyes célokhoz és így tovább. A tökéletes app elfoglalt emberek számára.

telefon2.jpg ()2. MindNode

Mielőtt elutasítanád a mind-mapping-et (elme-feltérképezést) a Mátrixból, próbáld ki a legtutibb brainstorming eszközt, a MindNode-ot (8.99 €). Az iPhone és az iPad alkalmazás segíthet téged abban, hogy a legjobb ötleteidből kevesebb idő alatt tudj projekteket és koncepciókat kreálni egy dinamikus ábrán.

A Forbes így ír róla: „Az alapelmélet az, hogy ezek a nagy, képi hálózatok tükrözik, ahogyan az agyunk dolgozik, így könnyebb észrevenni a kapcsolatokat és beépíteni az új ötleteket is.

3. Mailbox

Ha csak ránézel a túlcsorduló Gmail postafiókodra, egyből felmegy a vérnyomásod? Ebben az esetben biztosan a legjobb új barátod lesz ez az ingyenes iPhone alkalmazás. Ennek az appnak a segítségével elkerülheted az üzenetek felhalmozódósát a postaládádban, és könnyedén elérheted, hogy az áhított „nincs új beérkezett üzenet” értesítést kapd. Segítségével kényelmesebben felcímkézheted az összes olvasatlan e-mailt és az üzeneteket azonnal az archívumba vagy a kukába csúsztathatod.

„A Mailbox megoldja mindannyiunk problémáját az e-mailekkel: gyorsan megszabadulhatunk a felesleges spamektől és elmenthetjük későbbre azokat a dolgokat, amikre szükségünk van” írja Business Insider. „Érdemes adni neki egy esélyt.

4. CloudOn

A munka hatékonyabbá tételére ajánljuk a CloudOn-t (ingyenes alkalmazás). Segítségével használhatod a Microsoft World-ot, az Exelt és a Power Point-ot, hogy dokumentumokat hozz létre útközben, használva az iPhone-odat, az iPad-edet vagy épp az Androidodat. A felhasználók szinkronizálni is tudják a Box-szal, a Dropbox-szal, a Google Drive-val és a SkyDrie-val, a fájlokat pedig el is tudják küldeni a mobil eszközükről, így nem kell arra várniuk, hogy számítógép közelébe kerüljenek a csatolmány hozzáadásához.

„Ha azon kapod magad, hogy egy kicsit dolgoznod kell a Microsoft Office file-okkal, ez az ingyenes alkalmazás a legjobb megoldás, amit találhatsz” írja a TIME TechLand. 

5. Checkmark

Már legalább öt emlékeztetőt állítottál be, hogy ne felejts el beugrani a tisztítóba, de éppen akkor, amikor elhaladsz az üzlet mellett, nem jut eszedbe bemenni. Természetesen létezik erre is egy megfelelő alkalmazás. Próbáld ki a Checkmark-ot, amellyel időn és helyen alapuló emlékeztetőket is be tudsz állítani. 4.49 euroért a felhasználók létrehozhatnak ismétléses értesítéseket vagy szundi emlékeztetőket, amit elmenthetnek a legközelebbi alkalomra.

„Bár az Apple beépített emlékeztető alkalmazása is elég jól végez helymeghatározó feladatokat, a Checkmark-kal mindezt végtelenül egyszerűvé válik”- áradozik róla a LifeHacker.     

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X